|
Recept na Staročeské hovězí roládky v zeleninovém lůžku
Recept na Staročeské hovězí roládky v zeleninovém lůžku je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Staročeské hovězí roládky v zeleninovém lůžku budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Hovězí zadní 3 plátky, staročeské koření, sůl, slanina krájená 6 plátků (nemusí být), rajčatový protlak 2 lžíce, lilek menší, cuketa menší, cibule 3 ks, česnek 3 stroužky, rajčata malá (cherry) 6 ks, tuk (olej,sádlo) 2 lžíce, mouka hladká na zahuštění 1 - 2 lžíce,dle požadovaného množství omáčky, zelená cibule - nať..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Staročeské hovězí roládky v zeleninovém lůžku
Recept na Staročeské hovězí roládky v zeleninovém lůžku: Hovězí plátky naklepeme na tenko,osolíme,lehce posypeme staročeským kořením,poklademe slaninou a pevně zarolujeme. Na konci spíchneme jehlou,nebo párátkem. V kastrolu si rozehřejeme tuk,vsypeme najemno nakrájenou cibuli (trošku si jí schováme na později) a restujeme do světle hněda. Pak přidáme 2 stroužky česneku,pokrájené na plátky a roládky,které necháme ze všech stran zatáhnout. Přidáme protlak,rychle promícháme a zalijeme vroucí vodou do výšky 2/3 masa. Ještě trochu osolíme,přiklopíme poklicí a dáme dusit do měkka. Dle potřeby lehce doléváme vodou. Měkké maso vyjmeme,uložíme do tepla a šťávu zahustíme tmavší jíškou,nebo moukou rozmíchanou v troše vody. Štávu si můžeme před zahuštěním nastavit horkou vodou,podle toho,kolik jí asi budeme chtít. Necháme asi 10 min provářet,pak pečlivě přecedíme přes hustý cedník a necháme ještě asi 10 min. provářet. Štáva by nám měla pustit na povrchu tuk ( glanc). Mezitím si nakrájíme lilek i cuketu na centimetrové hranolky,rajčata na půlky. V pánvi si rozehřejeme trošku oleje,vsypeme pokrájený lilek,cuketu,zbylou cibuli a vše lehce opečeme,pak osolíme,přidáme ždibet staročeského koření,podlijeme trochou vody (jen na pokrytí dna),přiklopíme a necháme asi 5 min dusit. Poté přidáme nakrájená rajčata,prolisovaný poslední stroužek česneku,podlijeme naběračkou šťávy a necháme chvilku provařit. Hotovou zeleninu (neměla by být rozvařená,ale křupavá) přidáme do omáčky,necháme přejít varem a dle chuti dosolíme. Vmícháme nakrájenou zelenou cibulku. Roládky zbavíme jehel a nakrájíme je na plátky. Na talíř nandáme přílohu,nalijeme omáčku se zeleninou a poklademe plátky masa. Jako příloha je vhodná rýže,vařené brambory.
Poznámka k receptu na Staročeské hovězí roládky v zeleninovém lůžku: Jídlo mi dnes vzniklo pod rukama dílem chuti na něco trošku jiného a dílem taky proto,že zahrada dává zeleninu ve velkém a je potřeba jí zužitkovat. Původně jsem měla navařeno i na zítra,ale jaksi ..... nezbylo;-).
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Staročeské hovězí roládky v zeleninovém lůžku, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: mirca75
- Datum vložení: 08.10.2010
- Počet porcí: 3 - 4 porce
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: Hovězí zadní 3 plátky, staročeské koření, sůl, slanina krájená 6 plátků (nemusí být), rajčatový protlak 2 lžíce, lilek menší, cuketa menší, cibule 3 ks, česnek 3 stroužky, rajčata malá (cherry) 6 ks, tuk (olej,sádlo) 2 lžíce, mouka hladká na zahuštění 1 - 2 lžíce,dle požadovaného množství omáčky, zelená cibule - nať.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na staročeské hovězí roládky v zeleninovém lůžku,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Staročeské hovězí roládky v zeleninovém lůžku - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Staročeské hovězí roládky v zeleninovém lůžku
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|