|
Recept na Srnčí směs (ragú) na zelenině
Recept na Srnčí směs (ragú) na zelenině je zařazen v kategorii jiné maso.
K přípravě Srnčí směs (ragú) na zelenině budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Srnčí maso 600g (já měla směs z plecka a kýty), koření na divočinu lžička + jalovec 2 kuličky, feferonka malá 1 ks (nemusí být, ale udělá jídlo lehce pikantním), sůl,pepř mletý bílý, olej 2 lžíce, cibule 2 ks, česnek stroužek, špek, rajčatový protlak 3 lžičky , kořenová zelenina - mrkev větší 1 ks, celer kousek, petržel 1 ks, hladká mouka na zahuštění, voda na podlití..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Srnčí směs (ragú) na zelenině
Recept na Srnčí směs (ragú) na zelenině: Srnčí maso očistíme, omyjeme a nakrájíme na stejně velké kousky. Dáme ho do misky, přidáme lžíci oleje, koření, sůl, vše promícháme a necháme uležet (možno i přes noc). Mezitím si oloupeme cibuli, nakrájíme jí na osminky a vložíme do hrnce na horký olej, přidáme na kostky nakrájený špek a obojí restujeme do světle hněda. Poté přidáme naložené maso a restujeme tak dlouho, až se nám vysmahne do tuku. Pak dáme zeleninu nakrájenou na kostičky, česnek a protlak, lehce promícháme aby se nám nepřipálil a podlijeme horkou vodou - jen asi 1 cm nad maso. Dle potřeby dosolíme a necháme dusit pod pokličkou do měkka (jestli je zapotřebí tak mírně doléváme při dušení vodu). Šťávu ze základu přecedíme do kastrolu (maso a zeleninu uchováme v teple) a zahustíme světlou jíškou (nebo promíchanou vodou s moukou). Omáčku necháme provařit - asi 15 až 20 min., dle množství - až nám pustí glanc (tuk na povrchu). Pak vložíme maso se zeleninou, okořeníme špetkou koření divočina (pro vůni) a necháme lehce provařit. Hotové šťávy pod masem nemá být "plný hrnec", neboť se přílišným ředěním ztrácí přirozená chuť zvěřiny. Podáváme s vařeným nebo i jinak upravovaným bramborem.
Poznámka k receptu na Srnčí směs (ragú) na zelenině: Tento recept vznikl dnes u mě, jako okamžitý nápad při přípravě srnčího masa. Tu feferonku jsem tam dala na zkoušku a bylo to moc dobré.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Srnčí směs (ragú) na zelenině, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: mirca75
- Datum vložení: 26.01.2010
- Počet porcí: 4 porce
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Jiné maso
- Suroviny: Srnčí maso 600g (já měla směs z plecka a kýty), koření na divočinu lžička + jalovec 2 kuličky, feferonka malá 1 ks (nemusí být, ale udělá jídlo lehce pikantním), sůl,pepř mletý bílý, olej 2 lžíce, cibule 2 ks, česnek stroužek, špek, rajčatový protlak 3 lžičky , kořenová zelenina - mrkev větší 1 ks, celer kousek, petržel 1 ks, hladká mouka na zahuštění, voda na podlití.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na srnčí směs (ragú) na zelenině,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Srnčí směs (ragú) na zelenině - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Srnčí směs (ragú) na zelenině
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|