|
Recept na Srnčí hřbet s šípkovou omáčkou
Recept na Srnčí hřbet s šípkovou omáčkou je zařazen v kategorii jiné maso.
K přípravě Srnčí hřbet s šípkovou omáčkou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1,5 kg srnčího hřbetu, 100 g uzené slaniny, 50 g másla, koření divočina 2 střední mrkve, 1 petržel, 1/2 menšího celeru, 100 g uzené slaniny, 2 střední cibule, 2 bobkové listy, 5 kuliček nového koření, 10 celých pepřů, snítka tymiánu 4 lžíce šípkového džemu, 200 ml suchého červeného vína, hladká mouka dle potřeby, bílý pepř plátky citrónu k dozdobení.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Srnčí hřbet s šípkovou omáčkou
Recept na Srnčí hřbet s šípkovou omáčkou: Maso očistíme, odblaníme, po vlákně masa prošpikujeme uzenou slaninou, potřeme rozpuštěným máslem, posypeme kořením divočina a necháme v chladničce 24 hod. odpočinout. V pekáčku rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, maso ze všech stran orestujeme(2 hodiny před restovaním maso vyjmeme z ledničky, aby získalo pokojovou teplotu). Přidáme najemno nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájenou zeleninu, koření, podlejeme horkou vodou, vložíme do trouby, z počátku pečeme při 200 stupních a dopékáme při 180 stupních za občasného polévání a podlévání 2,5-3 hodiny. Měkké maso vyjmeme a uchováme v teple. Z výpeku odstraníme koření(bobkový list, nové koření a celý pepř) a ponorným mixerem rozmixujeme.Vínem naředíme šípkový džem, přidáme hladkou mouku, mletý bílý pepř a postupně přiléváme do výpeku, hustotu můžeme upravit smetanou. Necháme chvíli probublat. Podáváme s karlovarským knedlíkem.
Poznámka k receptu na Srnčí hřbet s šípkovou omáčkou: Krásný recept Jendo.+42
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Srnčí hřbet s šípkovou omáčkou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Jenda1
- Datum vložení: 21.12.2010
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Jiné maso
- Suroviny: 1,5 kg srnčího hřbetu, 100 g uzené slaniny, 50 g másla, koření divočina 2 střední mrkve, 1 petržel, 1/2 menšího celeru, 100 g uzené slaniny, 2 střední cibule, 2 bobkové listy, 5 kuliček nového koření, 10 celých pepřů, snítka tymiánu 4 lžíce šípkového džemu, 200 ml suchého červeného vína, hladká mouka dle potřeby, bílý pepř plátky citrónu k dozdobení
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na srnčí hřbet s šípkovou omáčkou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Srnčí hřbet s šípkovou omáčkou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Srnčí hřbet s šípkovou omáčkou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|