|
Recept na Srnčí guláš v papiňáku(tlakovém hrnci)
Recept na Srnčí guláš v papiňáku(tlakovém hrnci) je zařazen v kategorii jiné maso.
K přípravě Srnčí guláš v papiňáku(tlakovém hrnci) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
600 g srnčího masa(měla jsem kousek kližky a krku) 100 g špeku 2 PL sádla 2 větší cibule 10 kuliček jalovce 5 kuliček nového koření 2 bobkové listy na špičku lžičky nastrouhaného muškátového oříšku 2 PL mleté červené papriky 3 stroužky prolisovaného česneku 1 kostka masoxu 2 PL hladké mouky.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Srnčí guláš v papiňáku(tlakovém hrnci)
Recept na Srnčí guláš v papiňáku(tlakovém hrnci): Srnčí maso zbavíme případného loje, opláchneme, osušíme a nakrájíme na stejnoměrné kostky. V papiňáku na sádle necháme do růžova osmahnout na kostičky nakrájenou slaninu a cibuli, přidáme až na mletou papriku všechno koření a lehce zarestujeme. Přimícháme pokrájené maso, promícháme a dusíme ve vlastní šťávě, až se tekutina vydusí. Pak zasypeme mletou paprikou, znova promícháme, 1/2 minutky restujeme, přilijeme 5 dl horké vody, hrnec uzavřeme a pod tlakem na mírném plameni vaříme 40 minut. Hrnec necháme ochladit, přidáme kostku masoxu, prolisovaný česnek, přilijeme hladkou mouku rozmíchanou v 1 dl studené vody a za občasného promíchání 10 minut provaříme. Podávala jsem s čerstvým chlebem.
Poznámka k receptu na Srnčí guláš v papiňáku(tlakovém hrnci): Zdroj "Speciality myslivecké kuchyně" RCP jsem si trochu poupravila a dobu vaření protáhla. V knize uvádějí 20 minut, ale maso po této době bylo tuhé, tak jsem ještě 20 minut přidala. Toto jídlo byla moje premiéra. Hrozně jsem se bála, co z toho vyleze, ale manžel mě pochválil a chutnalo nám oběma:-)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Srnčí guláš v papiňáku(tlakovém hrnci), kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 12.06.2011
- Počet porcí: 4 velké porce
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Jiné maso
- Suroviny: 600 g srnčího masa(měla jsem kousek kližky a krku) 100 g špeku 2 PL sádla 2 větší cibule 10 kuliček jalovce 5 kuliček nového koření 2 bobkové listy na špičku lžičky nastrouhaného muškátového oříšku 2 PL mleté červené papriky 3 stroužky prolisovaného česneku 1 kostka masoxu 2 PL hladké mouky
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na srnčí guláš v papiňáku(tlakovém hrnci),
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Srnčí guláš v papiňáku(tlakovém hrnci) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Srnčí guláš v papiňáku(tlakovém hrnci)
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|