|
Recept na Srdíčkový dort k výročí
Recept na Srdíčkový dort k výročí je zařazen v kategorii dorty.
K přípravě Srdíčkový dort k výročí budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Na korpus: 4 vejce, 210 g cukru, 1 vanilkový cukr, 150 ml oleje, 100 ml vroucí vody, 250 g hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 2 lžíce kakaa. krém - nutela, máslo marmeláda, 2-3 banány marcipán, modelovací hmota, červené barvivo..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Srdíčkový dort k výročí
Recept na Srdíčkový dort k výročí: Korpus: Je to recept do formy 23 cm, takže na větší přizpůsobíme množství. Ušleháme žloutky s půlkou cukru dohusta, přidáme vodu, olej, poté mouku s práškem do pečiva. Během šlehání žloutků si ušleháme bílky s druhou půlkou cukru v míse, do které pak přidáme žloutkovou hmotu s moukou atd. a opatrně, ale důkladně zamícháme (je lepší dávat těsto do bílků než naopak, jde to líp promíchat). Třetinu těsta oddělit do jiné misky a obarvit kakaem, těsto dávat lžící střídavě dvě světlé - jedna tmavá doprostřed vymazané a vysypané formy. Nešlehat celá vejce, protože pak není dort tak nadýchaný! Pečeme 40 minut na 180 stupňů, ve větší formě přizpůsobíme délku pečení. Krém: Vyšlehat máslo a do něj přišlehat nutelu. Korpus rozkrájíme na tři díly promažeme marmeládou a krémem, poklademe podélně rozkrojenýma banánama. modelovací hmotu rozválíme mezi igelitem a dort pokryjeme, marcipán obarvíme červenou barvou (v trošce vody rozmíchat a vmačkat do marcipánu, pokud se hmota lepí, přidat moučkový cukr) z červené modelovací hmoty po rozválení vykrájíme srdíčka a poklademe pokrytý dortík :)
Poznámka k receptu na Srdíčkový dort k výročí: marcipán i modelovací hmota se dá koupit v Tescu, kauflandu i Intersparu, dort je lepší pokrýt modelovací hmotou, ta je bílá, marcipán je béžový, pokud se obarví nevadí to.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Srdíčkový dort k výročí, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: katrynka (Katka M)
- Datum vložení: 08.01.2011
- Počet porcí: cca - 1.8 kg
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Dorty
- Suroviny: Na korpus: 4 vejce, 210 g cukru, 1 vanilkový cukr, 150 ml oleje, 100 ml vroucí vody, 250 g hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 2 lžíce kakaa. krém - nutela, máslo marmeláda, 2-3 banány marcipán, modelovací hmota, červené barvivo.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na srdíčkový dort k výročí,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Srdíčkový dort k výročí - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Srdíčkový dort k výročí
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|