|
Recept na Srdíčková"rajská"z papiňáku
Recept na Srdíčková"rajská"z papiňáku je zařazen v kategorii pro začátečníky.
K přípravě Srdíčková"rajská"z papiňáku budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
2 vepřová srdíčka 3 větší mrkve 1 menší petržel kousek celeru-asi 1cm plátek 2 cibule 2 bobkové listy 8 hřebíčků 5 zrnek celého pepře 2 cm celé skořice špetka tymiánu 1 kostka masoxu 80 g rajského protlaku(1 menší plechovka) sůl,cukr,ocet na dochucení 1 PL másla na zjemnění.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Srdíčková"rajská"z papiňáku
Recept na Srdíčková"rajská"z papiňáku: Srdíčka zbavíme krvavých sraženin,dobře opláchneme a vložíme do papiňáku.Přidáme 2 celé cibule,na větší kusy nakrájenou kořenovou zeleninu,masox,všechno koření-nejlépe v takzvaném"vajíčku"na luhování čaje-viz foto(pak nemusíme nic z vývaru lovit),přilijeme 1 litr horké vody,hrnec uzavřeme a pod tlakem vaříme 50 minut doměkka.Po ochlazení hrnec otevřeme,srdíčka vyndáme,nakrájíme na plátky a z vývaru také odstraníme koření.Ponorným mixérem veškerou zeleninu ve vývaru rozmixujeme,přidáme rajský protlak,dochutíme solí,octem,cukrem a ještě 2 minutky provaříme.Vložíme nakrájené srdíčko,přidáme lžíci másla na zjemnění omáčky a podáváme s knedlíkem,noky,těstovinami,nebo rýží.
Poznámka k receptu na Srdíčková"rajská"z papiňáku: Já dochucuji cukrem tak,že si do kastrůlku dám 2 PL krupičkového cukru,malinko podliju vodou a na mírném plameni umíchám do zlatavé barvy karamel,který pak zředím vodou,vmíchám do omáčky a ještě chvilku nechám provařit. Pokud toto jídlo dělám v létě,místo protlaku používám čerstvá rajčata asi 5-6 ks, zbavená slupek,která také přidávám vařit hned se vším na začátku. Mouku nepoužívám žádnou,omáčka se zahustí rozmixovanou zeleninou. Ještě pro upřesnění-ze srdíčka proto,že je to celkem levné a chutné maso 39,-kč/kg.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Srdíčková"rajská"z papiňáku, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 19.05.2011
- Počet porcí: 4-5 porcí
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Pro začátečníky
- Suroviny: 2 vepřová srdíčka 3 větší mrkve 1 menší petržel kousek celeru-asi 1cm plátek 2 cibule 2 bobkové listy 8 hřebíčků 5 zrnek celého pepře 2 cm celé skořice špetka tymiánu 1 kostka masoxu 80 g rajského protlaku(1 menší plechovka) sůl,cukr,ocet na dochucení 1 PL másla na zjemnění
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na srdíčková"rajská"z papiňáku,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Srdíčková"rajská"z papiňáku - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Srdíčková"rajská"z papiňáku
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|