|
Recept na Srdcový medovník
Recept na Srdcový medovník je zařazen v kategorii moučníky - perníky.
K přípravě Srdcový medovník budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Těsto: 50g másla, 150g cukru krystal (krupice), 1 vejce, 2 PL medu, 5 PL mléka, 1 PL sody, 450g hladké mouky Krém 1.: převařené zkaramelizované salko, 250g másla, 200g mletých vlašských ořechů Krém 2.: 100g zakysané smetany, 100g moučkového cukru.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Srdcový medovník
Recept na Srdcový medovník: Máslo, cukr krystal, vejce, med, mléko a sodu dáme do kastrolu a za stálého míchání vaříme, dokud hmota nezhnědne. Bude to pěnit, ale to je OK (já jsem musela 2x odstavit z ohně, protože jsem si vzala malý kastrolek - vemte si větší). Horkou hmotu nalejte do mísy s moukou a zapracujte nejprve vařečkou a pak rukama. Těsto si rozdělte na 6 dílů a z každého dílu na pomoučeném vále vyválejte placku, ze které vykrojte požadovaný tvar dortu - já dělala srdce. Pokud budete dělat klasický medovník dopororučuji vzít poklici. Nejlépší je pracovat s ještě teplým těstem, jde to výborně. Placky dejte na plech s pečícím papírem nebo teflonovou folii a pečte v troubě na 170°C cca 5-7 min. Upečeme si též odkrojky, které později rozdrobíme a použijeme na obalení a posypání dortu. Upečené placky necháme vychladout a připravíme si krémy. Krém 1.: Den předem si uvaříme salko - 2 hod vaříme pod pokličkou na mírném plameni (já vařím najednou vždy několik plechovek a mám je do zásoby - vydrží stejně jako neuvařené nebo kterákoliv jiná konzerva). Zkaramelizované salko vyšleháme s máslem a na konci přidáme 200g mletých vlašských ořechů. Krém 2.: Zakysanou smetanu dobře rozmícháme s moučkovým cukrem. Funále: První placku namažeme krémem č.1 a položíme krémem nahoru. Druhou placku namažeme znovu krémem č.1 otočíme ji a zespoda namažeme krémem č.2. Touto stranou s č.2 ji přiložíme na první placku (na krém č.1). Stejným způsobem postupujeme až k poslední placce. Pak namažeme krémem č.1 i boky dortu a obalíme celý dort v rozdrcených odkrojkách (já je rozdrtila válečkem na vále). Drobečky posypeme i vršek dortu. Zabalíme ho do freshfolie a necháme nejlépe ve sklepě min. 2-3 dny odležet.
Poznámka k receptu na Srdcový medovník: Recept jsem dostala mailem, ale postup jsem upravila. Mám menší vykrajovátko na dortík srdce, takže z této dávky byly dvě. Vím, že receptů na medovník je tu již několik, ale každý se nějak liší. Mně nejvíce vyhovoval tento recept a manžel i děti si ho moc pochvalovali.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Srdcový medovník, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Paprika
- Datum vložení: 15.12.2009
- Počet porcí: 6-8 porcí
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Perníky
- Suroviny: Těsto: 50g másla, 150g cukru krystal (krupice), 1 vejce, 2 PL medu, 5 PL mléka, 1 PL sody, 450g hladké mouky Krém 1.: převařené zkaramelizované salko, 250g másla, 200g mletých vlašských ořechů Krém 2.: 100g zakysané smetany, 100g moučkového cukru
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na srdcový medovník,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Srdcový medovník - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Srdcový medovník
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|