RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Špízy z vepřových palců v rozmarýnové marinádě a s brusinkovým dipem

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Špízy z vepřových palců v rozmarýnové marinádě a s brusinkovým dipem, recepty Špízy z vepřových palců v rozmarýnové marinádě a s brusinkovým dipem, Špízy, vepřových,


Recept na Špízy z vepřových palců v rozmarýnové marinádě a s brusinkovým dipem

Recept na Špízy z vepřových palců v rozmarýnové marinádě a s brusinkovým dipem je zařazen v kategorii vepřové maso. K přípravě Špízy z vepřových palců v rozmarýnové marinádě a s brusinkovým dipem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Na špízy: 4 vepřové palce o váze cca 800 g 2 jablka 200 g žampionů 200 g prošuta olej do pekáče Na marinádu: 2 větvičky rozmarýnu 100 ml sezamového nebo olivového oleje lžička celého zeleného pepře lžička hrubozrnné soli s kouřovou vůní Na dip: 200 g čerstvých brusinek 2 lžíce třtinového cukru 4 lžíce červeného vína šťáva z půlky limety 2 lžičky brusinkového kompotu ( měla jsem rybíz alá brusinky ) sůl, pepř čerstvě mletý lžička solamylu + trocha vody.

Špízy z vepřových palců v rozmarýnové marinádě a s brusinkovým dipem
Zvětšit obrázek

Recept na Špízy z vepřových palců v rozmarýnové marinádě a s brusinkovým dipem

Recept na Špízy z vepřových palců v rozmarýnové marinádě a s brusinkovým dipem:
Nejdříve si připravíme marinádu: otrháme rozmarýn, chceme jen jehličky. Všechny ostatní suroviny dáme do hmoždíře nebo mixéru a rozmělníme na kaši. Palce nakrájíme na plátky a omatláme je v marinádě. Dáme do nádoby s pokličkou a necháme přes noc v lednici. Pokud máme dřevěné špízy, namočíme je na chvilku do vodu nebo je naolejujeme, můžeme přibrat i Julii :-))) Střídavě na špízy napichuje maso, šunku, půlky žampionů, plátky jablek bez slupek a jader.. pochopitelně. Pekáček lehce přetřeme olejem a naskládáme do něj špízy. Zhora ještě zakapeme olejem. Pokud zbudou jablka nebo žampiony, přidáme je "navolno" do pekáče. Prošuto sníme. Vložíme do trouby a přiklopené poklicí pečeme na 200 st. cca 30 minut. Pak ještě 15 min. bez poklice. Já jsem nepodlévala, protože jablka a žampiony pustí šťávičku, která nám udělá nádherně navinulý sosík. A teď dip: brusinky dáme do síta, propláchneme, ty bakané vyhodíme. Do kastrolu se sendvičovým dnem nasypeme brusinky, přidáme cukr a necháme lehce zkaramelizovat. Až brusinky začnou pukat,přidáme víno, necháme provařit, přidáme sůl, pepř a limetkovou šťávu. Nakonec zahustíme solamylem, rozmíchaným ve dvou lžících vody. Mecháme probublat a máme hotovo. Podáváme nejlépe s pečeným bramborem. Dip podáváme studený v miskách nebo přímo na talíř. Kdo chce, může zlehka ohřát.

Poznámka k receptu na Špízy z vepřových palců v rozmarýnové marinádě a s brusinkovým dipem:
Nápad můj vlastní, není ani z AHA ani z Apetitu. Je to jen a jen můj výmysl. Ty brusinky jsem koupila poprvé, a syrové jsou teda pěkně hnusné :-( A protože nebyly nejlevnější, tak jsem špekulovala, co s nimi. A vymyslela jsem to hlavou.. :-))))))))))))))) Čekala jsem s obavami, co na tento můj výmysl řeknou strávníci.. chválili kupodivu. A dokonce i ten dip.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Špízy z vepřových palců v rozmarýnové marinádě a s brusinkovým dipem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: rebeka (Naďa)
  • Datum vložení: 22.01.2013
  • Počet porcí: 6 špízů
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Vepřové maso
  • Suroviny: Na špízy: 4 vepřové palce o váze cca 800 g 2 jablka 200 g žampionů 200 g prošuta olej do pekáče Na marinádu: 2 větvičky rozmarýnu 100 ml sezamového nebo olivového oleje lžička celého zeleného pepře lžička hrubozrnné soli s kouřovou vůní Na dip: 200 g čerstvých brusinek 2 lžíce třtinového cukru 4 lžíce červeného vína šťáva z půlky limety 2 lžičky brusinkového kompotu ( měla jsem rybíz alá brusinky ) sůl, pepř čerstvě mletý lžička solamylu + trocha vody
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Špízy z vepřových palců v rozmarýnové marinádě a s brusinkovým dipem, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Špízy z vepřových palců v rozmarýnové marinádě a s brusinkovým dipem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Špízy z vepřových palců v rozmarýnové marinádě a s brusinkovým dipem

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist