|
Recept na Špízy z vepřových palců v rozmarýnové marinádě a s brusinkovým dipem
Recept na Špízy z vepřových palců v rozmarýnové marinádě a s brusinkovým dipem je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Špízy z vepřových palců v rozmarýnové marinádě a s brusinkovým dipem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Na špízy: 4 vepřové palce o váze cca 800 g 2 jablka 200 g žampionů 200 g prošuta olej do pekáče Na marinádu: 2 větvičky rozmarýnu 100 ml sezamového nebo olivového oleje lžička celého zeleného pepře lžička hrubozrnné soli s kouřovou vůní Na dip: 200 g čerstvých brusinek 2 lžíce třtinového cukru 4 lžíce červeného vína šťáva z půlky limety 2 lžičky brusinkového kompotu ( měla jsem rybíz alá brusinky ) sůl, pepř čerstvě mletý lžička solamylu + trocha vody.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Špízy z vepřových palců v rozmarýnové marinádě a s brusinkovým dipem
Recept na Špízy z vepřových palců v rozmarýnové marinádě a s brusinkovým dipem: Nejdříve si připravíme marinádu: otrháme rozmarýn, chceme jen jehličky. Všechny ostatní suroviny dáme do hmoždíře nebo mixéru a rozmělníme na kaši. Palce nakrájíme na plátky a omatláme je v marinádě. Dáme do nádoby s pokličkou a necháme přes noc v lednici. Pokud máme dřevěné špízy, namočíme je na chvilku do vodu nebo je naolejujeme, můžeme přibrat i Julii :-))) Střídavě na špízy napichuje maso, šunku, půlky žampionů, plátky jablek bez slupek a jader.. pochopitelně. Pekáček lehce přetřeme olejem a naskládáme do něj špízy. Zhora ještě zakapeme olejem. Pokud zbudou jablka nebo žampiony, přidáme je "navolno" do pekáče. Prošuto sníme. Vložíme do trouby a přiklopené poklicí pečeme na 200 st. cca 30 minut. Pak ještě 15 min. bez poklice. Já jsem nepodlévala, protože jablka a žampiony pustí šťávičku, která nám udělá nádherně navinulý sosík. A teď dip: brusinky dáme do síta, propláchneme, ty bakané vyhodíme. Do kastrolu se sendvičovým dnem nasypeme brusinky, přidáme cukr a necháme lehce zkaramelizovat. Až brusinky začnou pukat,přidáme víno, necháme provařit, přidáme sůl, pepř a limetkovou šťávu. Nakonec zahustíme solamylem, rozmíchaným ve dvou lžících vody. Mecháme probublat a máme hotovo. Podáváme nejlépe s pečeným bramborem. Dip podáváme studený v miskách nebo přímo na talíř. Kdo chce, může zlehka ohřát.
Poznámka k receptu na Špízy z vepřových palců v rozmarýnové marinádě a s brusinkovým dipem: Nápad můj vlastní, není ani z AHA ani z Apetitu. Je to jen a jen můj výmysl. Ty brusinky jsem koupila poprvé, a syrové jsou teda pěkně hnusné :-( A protože nebyly nejlevnější, tak jsem špekulovala, co s nimi. A vymyslela jsem to hlavou.. :-))))))))))))))) Čekala jsem s obavami, co na tento můj výmysl řeknou strávníci.. chválili kupodivu. A dokonce i ten dip.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Špízy z vepřových palců v rozmarýnové marinádě a s brusinkovým dipem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: rebeka (Naďa)
- Datum vložení: 22.01.2013
- Počet porcí: 6 špízů
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: Na špízy: 4 vepřové palce o váze cca 800 g 2 jablka 200 g žampionů 200 g prošuta olej do pekáče Na marinádu: 2 větvičky rozmarýnu 100 ml sezamového nebo olivového oleje lžička celého zeleného pepře lžička hrubozrnné soli s kouřovou vůní Na dip: 200 g čerstvých brusinek 2 lžíce třtinového cukru 4 lžíce červeného vína šťáva z půlky limety 2 lžičky brusinkového kompotu ( měla jsem rybíz alá brusinky ) sůl, pepř čerstvě mletý lžička solamylu + trocha vody
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Špízy z vepřových palců v rozmarýnové marinádě a s brusinkovým dipem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Špízy z vepřových palců v rozmarýnové marinádě a s brusinkovým dipem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Špízy z vepřových palců v rozmarýnové marinádě a s brusinkovým dipem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|