|
Recept na Špízy z vepřových palců s medvědím pestem
Recept na Špízy z vepřových palců s medvědím pestem je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Špízy z vepřových palců s medvědím pestem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
2 kousky vepřových palců cca 300 g mladá cuketa různobarevné papriky asi 4 špek mangalice 100 g čabajka pesto z medvědího česneku sůl, pepř olivový olej.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Špízy z vepřových palců s medvědím pestem
Recept na Špízy z vepřových palců s medvědím pestem: Palce očistíme, odblaníme, pokrájíme na cca 2cm plátky a omatláme pestem. Zakápneme olejem a dáme hajat do ledničky. Dáme si skleničku dobrého vínka a jdeme spát. Ráno si připravíme špízy, cuketu nakrájíme na půl nebo kolečka, osolíme a opepříme, papriky na větší kousky, taktéž čabajku a mangalici na přibližně stejně velké kousky. Maso opepříme a osolíme. Vše pak střídavě napichujeme na špízy. Pokud použijeme dřevěné, ty si předem namočíme ve vodě či smočíme v oleji. Pekáč potřeme olejem, naskládáme špízy hezky vedle sebe a co nám zbyde ( čabajka, špek, zelenina, maso.. ) , naházíme do pekáče. Pokapeme ještě olejem. Přiklopíme, nepodléváme a pečeme v troubě vyhřáté na 200 st. cca 30 minut. Pak odklopíme, malinko podlejeme vodou a necháme ještě cca 15 až 20 minut kvůli barvě opékat. Přílohu si zvolíme dle vlastní chuti. Já udělala "ameriky".
Poznámka k receptu na Špízy z vepřových palců s medvědím pestem: Chtěla jsem někomu přidat foto, ale nenašla jsem žádný recept, kde by se hodilo. Tak snad nebude moc vadit, že jsem recept přidala. Ještě pro ty, co chtějí vědět, co je Mangalice. http://www.restauracenastatku.eu/index.php?option=... A odkaz na pesto: http://www.toprecepty.cz/recept/20854-pesto-z-medv... Tímto děkuju Bavlnce velice právě za pesto.. a nejen za to :-) A kde sháním Mangalici? U nás na farmářských trzích. Je to vynikající, to mi věřte.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Špízy z vepřových palců s medvědím pestem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: rebeka (Naďa)
- Datum vložení: 01.08.2013
- Počet porcí: 5 špízů
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 2 kousky vepřových palců cca 300 g mladá cuketa různobarevné papriky asi 4 špek mangalice 100 g čabajka pesto z medvědího česneku sůl, pepř olivový olej
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Špízy z vepřových palců s medvědím pestem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Špízy z vepřových palců s medvědím pestem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Špízy z vepřových palců s medvědím pestem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|