RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Špikovaná králičí stehna na tymiánu a brusinkách

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Špikovaná králičí stehna na tymiánu a brusinkách, recepty Špikovaná králičí stehna na tymiánu a brusinkách, Špikovaná, králičí, stehna, na, tymiánu, brusinkách


Recept na Špikovaná králičí stehna na tymiánu a brusinkách

Recept na Špikovaná králičí stehna na tymiánu a brusinkách je zařazen v kategorii jiné maso. K přípravě Špikovaná králičí stehna na tymiánu a brusinkách budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
4 králičí stehna 100 g uzeného bůčku (nejlépe z komína) 3 cibule 3 lžíce sušených brusinek sáček švestkového čaje pepřové koření (Kotányi) olej máslo kuřecí vývar 2-3 lžíce hladké mouky sůl.

Špikovaná králičí stehna na tymiánu a brusinkách
Zvětšit obrázek

Recept na Špikovaná králičí stehna na tymiánu a brusinkách

Recept na Špikovaná králičí stehna na tymiánu a brusinkách:
Sušené brusinky nasypeme do misky, přidáme sáček švestkového čaje, několik větviček čerstvého tymiánu a zalijeme asi 100 ml vroucí vody. Necháme louhovat, nejlépe přes noc. Králičí stehna prošpikujeme špalíčky uzeného bůčku, nasolíme, posypeme pepřovým kořením, zakapeme olejem a necháme odležet při pokojové teplotě. Zbytek bůčku nakrájíme na drobné kostičky. Troubu předehřejeme na 200°C. V pánvi rozehřejeme olej s máslem a maso zprudka opečeme ze všech stran. Přendáme do pekáčku a na výpeku orestujeme cibuli, nakrájenou na větší kusy. Orestovanou cibuli nasypeme do pekáčku na maso, přilijeme namočené brusinky i s nálevem a tymiánem (sáček čaje odstraníme), do poloviny výšky masa zalijeme teplým kuřecím vývarem, přisypeme zbytek bůčku a vložíme do trouby. Teplotu hned stáhneme na 140-150°C a přikryté zvolna pečeme asi 3 hodiny. Obsah pekáčku kontrolujeme a v případě potřeby doléváme teplý vývar. Když je maso měkké a odděluje se od kosti, tak ho vyndáme stranou a výpek vydusíme na tuk, nyní již na plotně. Poté zasypeme hladkou moukou, prosmahneme a zalijeme horkou vodou. Prováříme asi 25 minut (v průběhu vrátíme stehna, aby se prohřála) a dochutíme solí, pepřem nebo přidáme větvičku čerstvého tymiánu. Podáváme s bramborovým knedlíkem nebo noky.

Poznámka k receptu na Špikovaná králičí stehna na tymiánu a brusinkách:
Anna Kocikova: Anuško, Ty jsi měla narozeniny? Já ostuda to zjistila až teď.. Jsem to ostuda, jak se přání přesunula do zvláštní rubriky, nestíhám to sledovat. Přeju Ti moc štěstí a zdravíčka, lásky a radosti.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Špikovaná králičí stehna na tymiánu a brusinkách, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Eliza
  • Datum vložení: 17.06.2012
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Jiné maso
  • Suroviny: 4 králičí stehna 100 g uzeného bůčku (nejlépe z komína) 3 cibule 3 lžíce sušených brusinek sáček švestkového čaje pepřové koření (Kotányi) olej máslo kuřecí vývar 2-3 lžíce hladké mouky sůl
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Špikovaná králičí stehna na tymiánu a brusinkách, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Špikovaná králičí stehna na tymiánu a brusinkách - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Špikovaná králičí stehna na tymiánu a brusinkách

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist