|
Recept na Špenátovo-sýrové lívanečky se dvěma dresinky
Recept na Špenátovo-sýrové lívanečky se dvěma dresinky je zařazen v kategorii bezmasá jídla.
K přípravě Špenátovo-sýrové lívanečky se dvěma dresinky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Na lívanečky: 1 zmrazený špenátový protlak 1 hrnek mléka 1 hrnek hl. mouky 1 vejce hrst jemných ovesných vloček 50g strouhaného sýra 1/2 kostky droždí sůl, sušený česnek, pepř cukr na rozdělání kvásku Na dresinky: 1 velký bílý jogurt (400g) 1 zakysaná smetana (200g) 1 stroužek česneku 1 lžíce ostrého kečupu 1 rajče sůl.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Špenátovo-sýrové lívanečky se dvěma dresinky
Recept na Špenátovo-sýrové lívanečky se dvěma dresinky: Špenátový protlak dáme do zadělávací mísy a necháme ho úplně rozmrazit. V hrnečku rozetřeme droždí s malou lžičkou cukru a dáme do tepla vzejít. Ke špenátu přidáme mléko, mouku, vejce, sýr a vločky, osolíme, přidáme asi lžičku sušeného česneku a nakonec připravený kvásek. Řádně vymícháme a odložíme do tepla. Já to dělám tak, že dám utěrkou přikrytou mísu do mikrovlnky, zapnu na 2 minuty na 160W a poté nechám asi 20 minut bez otevírání. Zatímco těstíčko pěkně "leze nahoru", my si připravíme dresinky. Smícháme jogurt se smetanou a rozdělíme na dvě části: do jedné vmícháme rozetřený česnek, do druhé kečup a rajče, nakrájené na malé kostičky. Podle chuti dosolíme. Mezitím máme těsto připravené ke smažení a můžeme naběračkou nalévat na rozpálenou pánev do podoby malých lívanečků. Osmažíme po obou stranách dozlatova a podáváme s oběma dresinky a zeleninovou oblohou.
Poznámka k receptu na Špenátovo-sýrové lívanečky se dvěma dresinky: Že bych spotřebovala zase nějaký mangold? Zajímavé
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Špenátovo-sýrové lívanečky se dvěma dresinky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Danca
- Datum vložení: 04.11.2012
- Počet porcí: 4-6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Bezmasá jídla
- Suroviny: Na lívanečky: 1 zmrazený špenátový protlak 1 hrnek mléka 1 hrnek hl. mouky 1 vejce hrst jemných ovesných vloček 50g strouhaného sýra 1/2 kostky droždí sůl, sušený česnek, pepř cukr na rozdělání kvásku Na dresinky: 1 velký bílý jogurt (400g) 1 zakysaná smetana (200g) 1 stroužek česneku 1 lžíce ostrého kečupu 1 rajče sůl
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Špenátovo-sýrové lívanečky se dvěma dresinky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Špenátovo-sýrové lívanečky se dvěma dresinky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Špenátovo-sýrové lívanečky se dvěma dresinky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|