RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Špenátové houby za mřížemi

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Špenátové houby za mřížemi, recepty Špenátové houby za mřížemi, Špenátové, houby, za, mřížemi


Recept na Špenátové houby za mřížemi

Recept na Špenátové houby za mřížemi je zařazen v kategorii bezmasá jídla. K přípravě Špenátové houby za mřížemi budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
300 -320 g uvařených brambor 320 g hrubé mouky 500 g sádlla 1-2 vejce 3-4 PL mléka 1 a půl lžičky sody 1 a půl lžičky soli mouka na vál a tuk na vymazání plechu Suroviny na náplň 1 mražený špenát /250 g/ 200 g hub /měla jsem zmražené hříbky/ 3 korbáčky nebo 150 g parenice 1,5 dcl smetany na vaření 1 vejce 1-2 PL strouhanky 2 PL oleje 3 stroužky česneku sůl, pepř, drcený kmín.

Špenátové houby za mřížemi
Zvětšit obrázek

Recept na Špenátové houby za mřížemi

Recept na Špenátové houby za mřížemi:
Oloupané vařené brambory nastrouháme najemno do mísy.Přidáme mouku, sůl, sodu,vejce, mléko, změkké sádlo a vypracujeme na pomoučněném válu těsto, které vyválíme na plát, odpovídající velikosti plechu. Pak ho přeneseme na vymazaný a vysypaný plech a okraje zvedneme. Pokrájenou cibulku zpěníme na olej a přidáme na kousky pokrájený zmražený špenát a pomalu zahříváme. Krátce ho podusíme, přilijeme smetanu a povaříme tak 2 minuty. Vmícháme vejce, osolíme, opepříme a ochutíme prolisovaným česnekem a zahustíme strouhankou. Rozmražené houby/v létě čerstvé/ krátce orestujeme na pánvi, vytřené olejem , poté osolíme a okmínujeme. Na těsto na plechu rozetřeme špenátovou nádivku, rozložíme na ni vrstvu hub a nakonec na povrchu utvoříme z proužků korbáčků nebo parenice mřížku. Koláč vložíme do trouby na 180 stupňů a pečeme asi 30-35 minut.

Poznámka k receptu na Špenátové houby za mřížemi:
V létě dáváme na koláč pak čerstvé houby jako jsou lišky, hříbky, křemenáče apod. Podáváme buď teplé se zeleninovým salátem nebo také studené, jako rychlou svačinu. Návod jsem našla v tisku rubriky: " podzimní ovoce a houby". Tam doporučují pak jíst za tepla i za studena.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Špenátové houby za mřížemi, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: varilamyskakasicku (Ivka)
  • Datum vložení: 19.04.2012
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Bezmasá jídla
  • Suroviny: 300 -320 g uvařených brambor 320 g hrubé mouky 500 g sádlla 1-2 vejce 3-4 PL mléka 1 a půl lžičky sody 1 a půl lžičky soli mouka na vál a tuk na vymazání plechu Suroviny na náplň 1 mražený špenát /250 g/ 200 g hub /měla jsem zmražené hříbky/ 3 korbáčky nebo 150 g parenice 1,5 dcl smetany na vaření 1 vejce 1-2 PL strouhanky 2 PL oleje 3 stroužky česneku sůl, pepř, drcený kmín
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Špenátové houby za mřížemi, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Špenátové houby za mřížemi - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Špenátové houby za mřížemi

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist