Recept na Špenátová polévka s řapíkatým celerem a ricottou
Recept na Špenátová polévka s řapíkatým celerem a ricottou je zařazen v kategorii polévky.
K přípravě Špenátová polévka s řapíkatým celerem a ricottou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
2 šalotky 4 jarní cibulky 2 řapíky celeru 2 stroužky česneku 200g baby špenátu 500ml zeleninového vývaru 250g ricotty hrst čerstvých lístků bazalky + 1 lžíce másla a 1 lžička oleje + čerstvě mletý pepř a sůl.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Špenátová polévka s řapíkatým celerem a ricottou
Recept na Špenátová polévka s řapíkatým celerem a ricottou: Nejprve je třeba si všechnu zeleninu nachystat. Špenátové lístky pořádně omyjte pod proudem tekoucí vody a ponechte okapat v cedníku. Šalotku oloupejte a nakrájejte najemno. I jarní cibulku nakrájejte včetně zelené částí na tenká kolečka. Stejně tak nakrájejte i omyté řapíky celeru na malé kostky (snáze pak změknou a uvolní chuť). Do hodně velkého hrnce (viz tipy a triky) dejte rozpustit na středním plameni1 lžíci másla s 1 lžičkou oleje (aby se máslo nepřepalovalo) a smažte na něm šalotku asi tak 7 minut do mírně zlatavé barvy. Přidejte všechnu jarní cibulku a tak minutku opékejte. Poté přimíchejte kostičky celeru, které budou na tuku potřebovat tak 5 minut a neustále míchejte. K celeru prolisujte (nebo přidejte najemno nakrájený) česnek a jen necelou minutu opékejte, aby se rozvinulo jeho aroma, ale přitom nezhořkl. Jako poslední přijde do hrnce všechen špenát. Ani teď nezapomeňte na neustálé míchání, aby se vám zelenina nepřipálila. Po asi 5 minutách špenátové listy zcela zavadnou a pustí trošku vody. V tuto chvíli přilijte k zelenině vývar, vložte do něj několik lístků celerové natě a společně provařte asi tak 6 minut, až se všechny chutě krásně propojí do jediného celku. Polévku přesuňte do vysoké nádoby, nebo ji mixujte přímo v hrnci ponorným mixérem až do hladké konzistence. Přidejte velkou hrst čerstvých lístků bazalky a pořádně promixujte. Nakonec do polévky vmíchejte 125g ricotty a naposledy pořádně promixujte do jemného krému. Osolte a opepřete podle vaší chuti. Vraťte hrnec na plotnu a polévku už nevařte, jen mírně ohřívejte. Podávejte s čerstvě mletým pepřem a lístkem bazalky (nebo celerové natě), případně dozdobené lžičkou smetany.
Poznámka k receptu na Špenátová polévka s řapíkatým celerem a ricottou: Tipy a triky k receptu, stejně jako podrobný fotopostuo najdete na: http://www.foodstyle.cz/products/spenatova-polevka...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Špenátová polévka s řapíkatým celerem a ricottou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: K@tka
- Datum vložení: 07.07.2013
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Polévky
- Suroviny: 2 šalotky 4 jarní cibulky 2 řapíky celeru 2 stroužky česneku 200g baby špenátu 500ml zeleninového vývaru 250g ricotty hrst čerstvých lístků bazalky + 1 lžíce másla a 1 lžička oleje + čerstvě mletý pepř a sůl
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Špenátová polévka s řapíkatým celerem a ricottou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Špenátová polévka s řapíkatým celerem a ricottou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Špenátová polévka s řapíkatým celerem a ricottou
|
|