|
Recept na Špalíčky z vepřové panenky se smetanovou omáčkou, parmezánem a chřestem
Recept na Špalíčky z vepřové panenky se smetanovou omáčkou, parmezánem a chřestem je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Špalíčky z vepřové panenky se smetanovou omáčkou, parmezánem a chřestem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
vepřová panenka sůl, pepř (v mlýnku jsem měla 4 druhy pepřů) provázek olej chřest - na každou porci cca 4 kusy máslo smetana na vaření (rama cremefine) parmezán (nebo nějaký sýr parmezánového typu) brambory sůl, pepř, rozmarýn.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Špalíčky z vepřové panenky se smetanovou omáčkou, parmezánem a chřestem
Recept na Špalíčky z vepřové panenky se smetanovou omáčkou, parmezánem a chřestem: Panenku si nakrájíme na stejně velké špalíčky(špičku uřežu a použiji někdy jindy, potřebuji stejně silné a velké kusy masa). Stáhneme provázkem po obvodu (používám motouzek na balení rolád), osolíme, opepříme a na rozpálené pánvi na troše oleje orestujeme ze všech stran. Motouzek po upečení odstraníme. Chřest oloupeme škrabkou,bílý chřest se loupe od hlavičky, zelený chřest se nemusí loupat od shora, záleží na tom, jak je starý. Zdřevnatělé konce uřízneme. Připravený chřest si svážeme do balíčku a ponoříme do hrnce s osolenou vařící vodou a kouskem másla. Hrnec doporučuji úzký a vysoký, chřest se dává do hrnce nastojato, hlavičkou nahoru, je křehčí, tak aby se nerozvařila. Dobu varu upravuji podle tloušťky chřestu (cca 10 minut). V pánvi si prohřejeme smetanu, přidáme hrst parmezánu a pořádně promícháme a mírně provaříme,aby omáčka trochu zhoustla. Dochutíme solí a pepřem. Brambory si pořádně očistíme, neloupeme, nakrájíme na osminky, zakápneme trochou oleje, osolíme, přidáme rozmarýna pořádně promícháme, aby se olej a sůl dostala na všechny brambory. Pečeme na pečícím papíru ve vyhřáté troubě na cca 160 stupňů. Maso podáváme s chřestem, podlité smetanovou omáčkou a pečeným bramborem.
Poznámka k receptu na Špalíčky z vepřové panenky se smetanovou omáčkou, parmezánem a chřestem: Máš to moc hezky připravené
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Špalíčky z vepřové panenky se smetanovou omáčkou, parmezánem a chřestem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Mirusha
- Datum vložení: 22.03.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: vepřová panenka sůl, pepř (v mlýnku jsem měla 4 druhy pepřů) provázek olej chřest - na každou porci cca 4 kusy máslo smetana na vaření (rama cremefine) parmezán (nebo nějaký sýr parmezánového typu) brambory sůl, pepř, rozmarýn
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Špalíčky z vepřové panenky se smetanovou omáčkou, parmezánem a chřestem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Špalíčky z vepřové panenky se smetanovou omáčkou, parmezánem a chřestem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Špalíčky z vepřové panenky se smetanovou omáčkou, parmezánem a chřestem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|