RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Špaldovo-pohankové řezy s jablky

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Špaldovo-pohankové řezy s jablky, recepty Špaldovo-pohankové řezy s jablky, Špaldovo-pohankové, řezy, jablky


Recept na Špaldovo-pohankové řezy s jablky

Recept na Špaldovo-pohankové řezy s jablky je zařazen v kategorii moučníky - dezerty, zákusky, poháry - Řezy s ovocem, bublaniny. K přípravě Špaldovo-pohankové řezy s jablky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
3 oloupaná nastrouhaná jablka 2 vejce 50 g třtinového cukru 2 lžičky medu 100 g celozrnné špaldové mouky 50 g pohankové mouky 1/2 balíčku prášku do pečiva 50 g másla 2 lžíce řepkového oleje 100 ml vlažného mléka špetka soli pár kapek citronu (cca lžička).

Špaldovo-pohankové řezy s jablky
Zvětšit obrázek

Recept na Špaldovo-pohankové řezy s jablky

Recept na Špaldovo-pohankové řezy s jablky:
Předehřejeme troubu na 180°C. Vyložíme si plech pečícím papírem (já použila plech o velikosti 22cm na 32cm). Smícháme všechny sypké suroviny a přidáme jablka. Oddělíme si bílky od žloutků a přidáme pouze žloutky do sypké směsi spolu s ostatními surovinami. Z bílků ušleháme sníh, který jako poslední vmícháme do těsta. Vložíme do trouby a po 10 minutách pečení přidáme např. mražené lesní ovoce, které jsem si smíchala se dvěmi lžícemi třtinového cukru. Vložíme zpět do trouby a dopečeme. Po vychladnutí můžete zalít želatinou.

Poznámka k receptu na Špaldovo-pohankové řezy s jablky:
V tomto receptu chci vypíchnout především těsto, které je vláčné, chutné a také zdravější než těsta z bílé mouky s přehnaným množstvím tuku a bílým cukrem. Ostatní vylepšení např. tvarohem, šlehačkou apod. jsou už na vás :-)

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Špaldovo-pohankové řezy s jablky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: annapraha (Anna)
  • Datum vložení: 04.05.2014
  • Počet porcí: cca 12 ks (6 porcí)
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry - Řezy s ovocem, bublaniny
  • Suroviny: 3 oloupaná nastrouhaná jablka 2 vejce 50 g třtinového cukru 2 lžičky medu 100 g celozrnné špaldové mouky 50 g pohankové mouky 1/2 balíčku prášku do pečiva 50 g másla 2 lžíce řepkového oleje 100 ml vlažného mléka špetka soli pár kapek citronu (cca lžička)
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Špaldovo-pohankové řezy s jablky, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Špaldovo-pohankové řezy s jablky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Špaldovo-pohankové řezy s jablky

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist