|
Recept na Špaldové noky se zelím a "slaninou"
Recept na Špaldové noky se zelím a "slaninou" je zařazen v kategorii bezmasá jídla.
K přípravě Špaldové noky se zelím a "slaninou" budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
100 g hladké špaldové mouky, 100 g hrubé špaldové mouky nebo špaldové krupice, 1 vejce, špetka soli, špetka strouhaného muškátového oříšku, 1/2 lžičky prášku do pečiva, asi 2 dl vody. 1 balíček uzeného tempehu 1 malá cibule, 2-3 řapíky listového celeru, dobrý (např. sezamový) olej nebo přepuštěné máslo, 1 malá sklenička zelí sterilovaného ve sladkokyselém nálevu nebo 250 g čerstvého zelí, trochu octa a cukru..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Špaldové noky se zelím a "slaninou"
Recept na Špaldové noky se zelím a "slaninou": Mouky smícháme s práškem do pečiva, osolíme a okořeníme, přidáme vejce a pomalu přiléváme vodu, aby vzniklo středně husté těsto. Do vroucí osolené vody postupně zaváříme nočky, můžete přes haluškovač, já ho nemám, takže jsem musela tvořit ručně. Vaříme raději po částech asi 4 minuty každou dávku. Po uvaření pokapeme olejem a promícháme, aby se neslepily. Na větší pánvi na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibulku, přidáme oloupaný a nakrájený řapíkatý celer, chvíli smažíme, pak přidáme okapané zelí (pokud máme čerstvé, dochutíme octem a cukrem) a společně chvíli dusíme, aby zelí změklo. Na trošce oleje osmažíme tence nakrájené plátky uzeného tempehu do červena. Noky přihodíme do pánve k zelí, společně prohřejeme a na talíři posypeme tempehem.
Poznámka k receptu na Špaldové noky se zelím a "slaninou": Zdroj: Apetit 3/2006, upraveno
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Špaldové noky se zelím a "slaninou", kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: zizala
- Datum vložení: 02.06.2012
- Počet porcí: 3-4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Bezmasá jídla
- Suroviny: 100 g hladké špaldové mouky, 100 g hrubé špaldové mouky nebo špaldové krupice, 1 vejce, špetka soli, špetka strouhaného muškátového oříšku, 1/2 lžičky prášku do pečiva, asi 2 dl vody. 1 balíček uzeného tempehu 1 malá cibule, 2-3 řapíky listového celeru, dobrý (např. sezamový) olej nebo přepuštěné máslo, 1 malá sklenička zelí sterilovaného ve sladkokyselém nálevu nebo 250 g čerstvého zelí, trochu octa a cukru.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Špaldové noky se zelím a "slaninou",
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Špaldové noky se zelím a "slaninou" - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Špaldové noky se zelím a "slaninou"
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|