|
Recept na Špaldové bagety se sezamem
Recept na Špaldové bagety se sezamem je zařazen v kategorii slané pečivo.
K přípravě Špaldové bagety se sezamem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
250 ml (g) vody, lžička sladěnky nebo sladovitu, 3 lžíce sezamového semínka, 1,5-2 lžičky soli, 60 g změklého sádla, 200 g hladké mouky, 250 g špaldové hladké mouky, 21 g droždí.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Špaldové bagety se sezamem
Recept na Špaldové bagety se sezamem: Těsto můžeme dělat ručně (robotem) nebo v pekárně. Ručně: Ze 100 ml vlažné vody, sladěnky, droždí a 130 g hladké mouky (vše bereme z nachystaného, odváženého množství) umícháme v míse omládek a v zakryté (např.utěrkou) pak 45 minut nakynout. Pak přidáme zbytek surovin a vařečkou (nebo robotem) vymísíme hladké těsto, které necháme asi hodinu kynout. Vykynuté těsto vytáhneme, propracujeme, rozdělíme na 4 díly a z každého umotáme bagetu. Všechny bagety necháme dobře vykynout v bagetovém plechu nebo na obyčejném plechu s pečícím papírem a upečeme ve vyhřáté troubě (200-210°C/asi 25 minut - každá trouba peče jinak, je možné, že budete péct o chvíli méně nebo naopak déle). Chcete-li mít bagetky lesklé, můžete je před pečením potřít trochou vejce, rozšlehaného s vodou. V pekárně: ze 100 ml vlažné vody, sladěnky, droždí a 130 g hladké mouky (vše bereme z nachystaného, odváženého množství) necháme pekárnu bez předehřívání umíchat omládek a v zavřené pak 45 minut nakynout. Dosypeme zbytek surovin a znovu bez předehřevu necháme těsto umíchat a vykynout (kyne asi hodinu). Vykynuté těsto vytáhneme, propracujeme, rozdělíme na 4 díly....a dále pokračujeme podle postupu, popsaného výše.
Poznámka k receptu na Špaldové bagety se sezamem: Zdroj: http://www.primapekarna.estranky.cz/clanky/rohliky... Bagety nádherně "naskočí", jsou lehounké, vevnitř tečkované špaldovou moukou a opravdu trochu oříškově chutnají. Zároveň je v nich na jazyku lehce cítit i chuť sezamového semínka.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Špaldové bagety se sezamem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: cathleen
- Datum vložení: 23.06.2012
- Počet porcí: 4 bagety
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Slané pečivo
- Suroviny: 250 ml (g) vody, lžička sladěnky nebo sladovitu, 3 lžíce sezamového semínka, 1,5-2 lžičky soli, 60 g změklého sádla, 200 g hladké mouky, 250 g špaldové hladké mouky, 21 g droždí
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Špaldové bagety se sezamem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Špaldové bagety se sezamem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Špaldové bagety se sezamem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|