|
Recept na Špagety s uzeným lososem a pórkem
Recept na Špagety s uzeným lososem a pórkem je zařazen v kategorii těstoviny.
K přípravě Špagety s uzeným lososem a pórkem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
250g špaget 150g uzeného lososa 1 pórek 2 jarní cibulky 1 kelímek kuřecího nebo zeleninového bujonu Magi (nemusí být, my ho máme rádi na chuť) 200ml smetany 12% 50g másla špetka oregána trochu čerstvě mletého barevného pepře sůl dle chuti parmezán čerstvá petrželka nebo bazalka na ozdobu.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Špagety s uzeným lososem a pórkem
Recept na Špagety s uzeným lososem a pórkem: Špagety uvaříme dle návodu na obalu, tak aby byly "al dente". V hlubší pánvi na másle lehce na mírném ohni restujeme pórek nakrájený na kolečka, včetně čerstvých, pevných zelených částí, stejně tak jarní cibulku, vše ale jen chvilku, aby příliš nezměkly, zárověň přidáme vaničku s bujonem a promícháme tak, aby se bujon rozpustil, pak přidáme na kousky pokrájeného uzeného lososa a zase jen chvíli promíchíváme, pak zasypeme špetkou oregána, který rozdrtíme mezi prsty (aby se rozvoněl), trochou čerstvě mletého barevného pepře a špetkou soli, ale té opravdu jen malinko (bujon bývá už slaný - tedy pokud ho přidáte) a pak vše zalijeme smetanou, promícháme, aby směs trochu zhoustla a vypneme oheň. Do směsi přisypeme špagety a vše zamícháme, poté kuchyňskou pinzetou stáčíme jednotlivé porce na talíře, posypeme strouhaným (nebo naloupaným) parmezánem, ozdobíme dle vlasní kreativity :) např. petrželkou, bazalkou, atd. a podáváme :)
Poznámka k receptu na Špagety s uzeným lososem a pórkem: Recept je inspirován jednou večeří z loňské dovolené v Itálii, jen jsme si jej trochu přilepšili dle našeho gusta ;)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Špagety s uzeným lososem a pórkem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: be.amenity (Martina Pha)
- Datum vložení: 17.06.2013
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Těstoviny
- Suroviny: 250g špaget 150g uzeného lososa 1 pórek 2 jarní cibulky 1 kelímek kuřecího nebo zeleninového bujonu Magi (nemusí být, my ho máme rádi na chuť) 200ml smetany 12% 50g másla špetka oregána trochu čerstvě mletého barevného pepře sůl dle chuti parmezán čerstvá petrželka nebo bazalka na ozdobu
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Špagety s uzeným lososem a pórkem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Špagety s uzeným lososem a pórkem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Špagety s uzeným lososem a pórkem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|