|
Recept na Špagetová dýně s hrachovým přelivem
Recept na Špagetová dýně s hrachovým přelivem je zařazen v kategorii zeleninová jídla.
K přípravě Špagetová dýně s hrachovým přelivem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 špagetová dýně 1 lžíce oleje sůl 1-2 stroužky česneku (kari koření nebo kari pasta) 500 g loupaného půleného hrachu voda na uvaření (nebo uzený vývar) 1.5 lžičky sušené majoránky 1 stroužek česneku sůl pepř 3 cibule olej zelená petrželka nebo jarní cibulka.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Špagetová dýně s hrachovým přelivem
Recept na Špagetová dýně s hrachovým přelivem: Loupaný půlený hrách přes noc namočíme a druhý den uvaříme v čerstvé vodě doměkka. Část vody slijeme (schováme si ji stranou) a zbytek pomocí tyčového mixeru rozmixujeme dohladka. Podle potřeby naředíme schovaným hrachovým vývarem. Ochutíme majoránkou, prolisovaným česnekem, solí a pepřem. Mezitím, co se vaří hrách, si dozlatova orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Špagetovou dýni rozpůlíme, odstraníme semínka, rozložíme na plech vyložený pečicím papírem a v troubě rozehřáté na 180 °C upečeme doměkka. Doba pečení záleží na troubě a na stáří dýně, obvykle je 20-30 min. Upečenou dýni pomocí vidličky „vyšpagetujeme“, vlákna se sama krásně oddělí. Dýňové špagety přendáme do mísy a promícháme s marinádou připravenou z oleje, soli a prolisovaného česneku. Kdo má rád pikantnější chutě, může přidat lžičku kari koření. A pak už servírujeme. Na talíř dáme porci dýňových špaget, přelijeme je omáčkou a posypeme restovanou cibulkou a petrželkou.
Poznámka k receptu na Špagetová dýně s hrachovým přelivem: Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Špagetová dýně s hrachovým přelivem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: petram
- Datum vložení: 04.12.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Zeleninová jídla
- Suroviny: 1 špagetová dýně 1 lžíce oleje sůl 1-2 stroužky česneku (kari koření nebo kari pasta) 500 g loupaného půleného hrachu voda na uvaření (nebo uzený vývar) 1.5 lžičky sušené majoránky 1 stroužek česneku sůl pepř 3 cibule olej zelená petrželka nebo jarní cibulka
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Špagetová dýně s hrachovým přelivem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Špagetová dýně s hrachovým přelivem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Špagetová dýně s hrachovým přelivem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|