|
Recept na Soudek k šedesátinám
Recept na Soudek k šedesátinám je zařazen v kategorii dorty.
K přípravě Soudek k šedesátinám budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Těsto na 1 korpus: 6 vajec(sníh) 250g cukru krupice 300g polohrubé mouky 7 lžic horké vody 3x na špičku nože prášku do pečiva Krém: 3x máslo 3x vanilkový puding+ 750mlmléka (uvařit hustý puding) cukr moučka dle chuti rum dle chuti Marcipánová hmota: 150g polotučného sušeného mléka 150g prosátého cukru moučka 3 lžíce oleje mandlové aroma trošku vody( s tou opatrně!!) cca 5x balíčků sušenek Opavia Zlaté Marmeláda dle vaší chuti barvy potravinářské 1 smetana ke šlehání Smetafix- ztužovač šlehačky.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Soudek k šedesátinám
Recept na Soudek k šedesátinám: Žloutky utřeme s cukrem, přidáme horkou vodu, mouku smícháme s práškem do pečiva a pomalu přimícháme do vaječné směsi, nakonec přidáme tuhý sníh z bílků. Těsto vlijeme do vymazané a moukou vysypané formy na dort a pečeme cca 45 minut na 160 stupňů. -tento postup opakujeme ještě 2x - potřebujeme 3 korpusy!! Je možno do jednoho přidat 2 lžíce kakaa a při skládání dortu pak prostřídat díly, aby měl dort v řezu pěknou barvičku:-) Krém: Z mléka a pudingu uvaříme hustou kaši, kterou necháme vychladnout a poté pomalu přimícháváme do změklého másla, podle chuti přimícháme moučkový cukr a trochu rumu. Marcipánová hmota: Sušené mléko smícháme s prosátým cukrem, přidáme olej, mandlové aroma a trošku vody....jen trošku a dle potřeby přidáme po lžičkách, dokud se nám nevytvoří hmota s konzistencí jako modelína. Část hmoty obarvíme hnědou barvou a dále dle vaší fantazie... Vychladlé korpusy prořízneme na dvě části a postupně od první mažeme marmeládou, krémem a vrstvíme části na sebe. Můžeme proložit i ovocem a pokud jsme upekli i tmavý korpus, tak díly barevně prostřídáváme. Celý dort seřízneme v horní i dolní části do tvaru soudečku a celý pomažeme krémem. Sušenky přilepujeme nejprve v střední části dortu, abychom mohli později polepit marcipánovými skružemi. Z marcipánu vyválíme plát, nakrájíme cca 1,5 cm široké proužky, sušenky v místě, kde se dotýkají malinko pomažeme krémem a přilepíme proužky marcipánu.... ze zbylé hmoty vytvoříme pípu s páčkou a dáme ztuhnout do lednice aspoň na 2h....Já použila slabý drátek, nevěděla jsem zda bude držet marcipán tvar Marcipánem dotvoříme ostatní ozdoby dle fantazie (u mě to byly čísla a kapřík pro rybáře. Nakonec ušleháme šlehačku se ztužovačem a dáme na sud jako pěnu...a ozdobíme dort pípou a čísly.
Poznámka k receptu na Soudek k šedesátinám: !!!!po nalepení sušenek je potřeba co nejdříve spojit proužky marcipánu, nechala jsem cca 1h v lednici a pak, když jsem šla lepit proužky, začaly mi sušenky odpadávat, jak se navlažily od krému.....ale ten marcipán je pak udrží - Jen moje vlastní rada:-))...možná použít jiné sušenky - byl to můj první pokus:-)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Soudek k šedesátinám, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: xxx
- Datum vložení: 27.02.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Dorty
- Suroviny: Těsto na 1 korpus: 6 vajec(sníh) 250g cukru krupice 300g polohrubé mouky 7 lžic horké vody 3x na špičku nože prášku do pečiva Krém: 3x máslo 3x vanilkový puding+ 750mlmléka (uvařit hustý puding) cukr moučka dle chuti rum dle chuti Marcipánová hmota: 150g polotučného sušeného mléka 150g prosátého cukru moučka 3 lžíce oleje mandlové aroma trošku vody( s tou opatrně!!) cca 5x balíčků sušenek Opavia Zlaté Marmeláda dle vaší chuti barvy potravinářské 1 smetana ke šlehání Smetafix- ztužovač šlehačky
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na soudek k šedesátinám,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Soudek k šedesátinám - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Soudek k šedesátinám
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|