RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Soudek k šedesátinám

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Soudek k šedesátinám, recepty Soudek k šedesátinám, Soudek, šedesátinám


Recept na Soudek k šedesátinám

Recept na Soudek k šedesátinám je zařazen v kategorii dorty. K přípravě Soudek k šedesátinám budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Těsto na 1 korpus: 6 vajec(sníh) 250g cukru krupice 300g polohrubé mouky 7 lžic horké vody 3x na špičku nože prášku do pečiva Krém: 3x máslo 3x vanilkový puding+ 750mlmléka (uvařit hustý puding) cukr moučka dle chuti rum dle chuti Marcipánová hmota: 150g polotučného sušeného mléka 150g prosátého cukru moučka 3 lžíce oleje mandlové aroma trošku vody( s tou opatrně!!) cca 5x balíčků sušenek Opavia Zlaté Marmeláda dle vaší chuti barvy potravinářské 1 smetana ke šlehání Smetafix- ztužovač šlehačky.

Soudek k šedesátinám
Zvětšit obrázek

Recept na Soudek k šedesátinám

Recept na Soudek k šedesátinám:
Žloutky utřeme s cukrem, přidáme horkou vodu, mouku smícháme s práškem do pečiva a pomalu přimícháme do vaječné směsi, nakonec přidáme tuhý sníh z bílků. Těsto vlijeme do vymazané a moukou vysypané formy na dort a pečeme cca 45 minut na 160 stupňů. -tento postup opakujeme ještě 2x - potřebujeme 3 korpusy!! Je možno do jednoho přidat 2 lžíce kakaa a při skládání dortu pak prostřídat díly, aby měl dort v řezu pěknou barvičku:-) Krém: Z mléka a pudingu uvaříme hustou kaši, kterou necháme vychladnout a poté pomalu přimícháváme do změklého másla, podle chuti přimícháme moučkový cukr a trochu rumu. Marcipánová hmota: Sušené mléko smícháme s prosátým cukrem, přidáme olej, mandlové aroma a trošku vody....jen trošku a dle potřeby přidáme po lžičkách, dokud se nám nevytvoří hmota s konzistencí jako modelína. Část hmoty obarvíme hnědou barvou a dále dle vaší fantazie... Vychladlé korpusy prořízneme na dvě části a postupně od první mažeme marmeládou, krémem a vrstvíme části na sebe. Můžeme proložit i ovocem a pokud jsme upekli i tmavý korpus, tak díly barevně prostřídáváme. Celý dort seřízneme v horní i dolní části do tvaru soudečku a celý pomažeme krémem. Sušenky přilepujeme nejprve v střední části dortu, abychom mohli později polepit marcipánovými skružemi. Z marcipánu vyválíme plát, nakrájíme cca 1,5 cm široké proužky, sušenky v místě, kde se dotýkají malinko pomažeme krémem a přilepíme proužky marcipánu.... ze zbylé hmoty vytvoříme pípu s páčkou a dáme ztuhnout do lednice aspoň na 2h....Já použila slabý drátek, nevěděla jsem zda bude držet marcipán tvar Marcipánem dotvoříme ostatní ozdoby dle fantazie (u mě to byly čísla a kapřík pro rybáře. Nakonec ušleháme šlehačku se ztužovačem a dáme na sud jako pěnu...a ozdobíme dort pípou a čísly.

Poznámka k receptu na Soudek k šedesátinám:
!!!!po nalepení sušenek je potřeba co nejdříve spojit proužky marcipánu, nechala jsem cca 1h v lednici a pak, když jsem šla lepit proužky, začaly mi sušenky odpadávat, jak se navlažily od krému.....ale ten marcipán je pak udrží - Jen moje vlastní rada:-))...možná použít jiné sušenky - byl to můj první pokus:-)

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Soudek k šedesátinám, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: xxx
  • Datum vložení: 27.02.2014
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Dorty
  • Suroviny: Těsto na 1 korpus: 6 vajec(sníh) 250g cukru krupice 300g polohrubé mouky 7 lžic horké vody 3x na špičku nože prášku do pečiva Krém: 3x máslo 3x vanilkový puding+ 750mlmléka (uvařit hustý puding) cukr moučka dle chuti rum dle chuti Marcipánová hmota: 150g polotučného sušeného mléka 150g prosátého cukru moučka 3 lžíce oleje mandlové aroma trošku vody( s tou opatrně!!) cca 5x balíčků sušenek Opavia Zlaté Marmeláda dle vaší chuti barvy potravinářské 1 smetana ke šlehání Smetafix- ztužovač šlehačky
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na soudek k šedesátinám, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Soudek k šedesátinám - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Soudek k šedesátinám

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist