|
Recept na Šosonky
Recept na Šosonky je zařazen v kategorii moučníky - kynuté.
K přípravě Šosonky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Těsto: 225 g hladké mouky, 40 g krupicového cukru, 40 g rozpuštěného vlahého másla, 1 dl mléka, 2 žloutky, 10 g čerstvého droždí, citronová kůra, rozinky. Sirup: 50 g cukru, 125 ml vody, lžíce rumu. Krém: 1/4 l mléka, rovná lžíce maizeny (dala jsem víc a bylo to moc husté), 30 g cukru, vanilka (měla jsem esenci), 2 žloutky. Ozdoba: plátky mandlí.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Šosonky
Recept na Šosonky: Z droždí, vlažného mléka, cukru a trošky mouky uděláme kvásek. Do vykynutého přidáme vše ostatní, vypracujeme hladké nelepivé těsto a necháme 2x vykynout (= po prvním kynutí opět promícháme a necháme znovu kynout). Může nám pomoci domácí pekárna. Formičky na bábovičky vymažeme máslem, těsta dáme jen do poloviny, hodně nabyde a necháme vykynout. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C do zrůžovění. Mezitím svaříme vodu s cukrem na sirup a po zchladnutí přidáme rum. Horké upečené bábovičky polijeme sirupem a necháme vychladnout. Na krém smícháme mléko, cukr, vanilku a maizenu a za stálého míchání necháme na mírném plameni zhoustnout. Do odstaveného horkého zašleháme žloutky. Bábovičky polijeme vlažným krémem a posypeme praženými plátky mandlí.
Poznámka k receptu na Šosonky: Podle francouzského receptu na chaussons.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Šosonky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: zizala
- Datum vložení: 01.11.2010
- Počet porcí: 6 báboviček
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Kynuté
- Suroviny: Těsto: 225 g hladké mouky, 40 g krupicového cukru, 40 g rozpuštěného vlahého másla, 1 dl mléka, 2 žloutky, 10 g čerstvého droždí, citronová kůra, rozinky. Sirup: 50 g cukru, 125 ml vody, lžíce rumu. Krém: 1/4 l mléka, rovná lžíce maizeny (dala jsem víc a bylo to moc husté), 30 g cukru, vanilka (měla jsem esenci), 2 žloutky. Ozdoba: plátky mandlí
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Šosonky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Šosonky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Šosonky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|