|
Recept na Sojové / seitan / ROBI steaky v hořčičné marinádě - vegan
Recept na Sojové / seitan / ROBI steaky v hořčičné marinádě - vegan je zařazen v kategorii bezmasá jídla.
K přípravě Sojové / seitan / ROBI steaky v hořčičné marinádě - vegan budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
- 1x balení sojových plátků / 1x balení ROBI plátků - 4 polévkové lžíce kremžské hořčice - 3 polévkové lžíce kečupu - 3 polévkové lžíce oleje (rýžového, sezamového, řepkového, lněného) - 2x velká cibule - 1 velký nebo dva malé stroužky česneku (prolisovat) - necelá 1 polévková lžíce gyros koření - sůl NA SEITAN: půl kila hladké mouky, voda a sůl.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Sojové / seitan / ROBI steaky v hořčičné marinádě - vegan
Recept na Sojové / seitan / ROBI steaky v hořčičné marinádě - vegan: MARINÁDA: Kečup, hořčici, prolisovaný česnek, olej, sůl a koření smícháme dohromady. Kdo má rád ostřejší chuť, může přidat na kolečka nakrájenou chilli papričku. SOJOVÝ STEAK: Dáme si vařit 1,5 litru vody, do které dáme dvě kostky bujónu a případně dosolíme, kdyby voda nebyla dost slaná. Když se voda vaří, nasypeme celý obsah pytlíku sojových plátků do vody a vaříme cca 10min. Plátky po uvaření scedíme a až nám trochu vychladnou, vymačkáme z nich přebytečnou vodu. Marinujeme zhruba jednu hodinku. Poté grilujeme nebo opékáme na nepřilnavé pánvi. ROBI STEAK: Robi maso lze koupit ve zdravé výživě v podobě plátků, sekané nebo nudliček. Na steaky se hodí plátky. ROBI plátky vyjmeme z obalu a rovnou dáme marinovat. Marinujeme zhruba jednu hodinku. Poté grilujeme nebo opékáme na nepřilnavé pánvi. SEITAN STEAK: Seitan můžete zakoupit ve zdravé výživě, já ho vyrábím doma, je to mnohem levnější :-) Mouku smícháme s vodou a trochou soli. Uděláme si husté těsto (aby nám neteklo) a dáme ho na hodinku do lednice. Po hodince těsto vyndáme z lednice a propíráme pod vodou, dokud voda není čirá, tzn. že vymýváme škrob a zůstává nám hmota z lepku. Poté tuto hmotu můžeme uvařit jako sojové maso v bujónu, viz výše, cca 20-30 minut. Uvařený seitan nakrájíme na plátky a marinujeme také hodinu a můžeme grilovat nebo opékat na pánvi. Odkaz na výrobu seitanu: http://www.youtube.com/watch?v=5H2qzA50jZQ Jako přílohu si zvolte co Vám nejlépe chutí při grilování ;-)
Poznámka k receptu na Sojové / seitan / ROBI steaky v hořčičné marinádě - vegan: Takto připravené jídlo je veganské, tzn. bez použití surovin živočišného původu (mléko, maso, vejce, sýr). Veganská výživa je velmi zdravá a bohatá na vitamíny, viz. webové stránky, na kterých se dozvíte více: http://www.vegan-fighter.com/ Veganské recepty: http://veganodaktyl.veganka.cz/
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Sojové / seitan / ROBI steaky v hořčičné marinádě - vegan, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Amy.Stoker7
- Datum vložení: 30.07.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Bezmasá jídla
- Suroviny: - 1x balení sojových plátků / 1x balení ROBI plátků - 4 polévkové lžíce kremžské hořčice - 3 polévkové lžíce kečupu - 3 polévkové lžíce oleje (rýžového, sezamového, řepkového, lněného) - 2x velká cibule - 1 velký nebo dva malé stroužky česneku (prolisovat) - necelá 1 polévková lžíce gyros koření - sůl NA SEITAN: půl kila hladké mouky, voda a sůl
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na sojové / seitan / robi steaky v hořčičné marinádě - vegan,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Sojové / seitan / ROBI steaky v hořčičné marinádě - vegan - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Sojové / seitan / ROBI steaky v hořčičné marinádě - vegan
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|