|
Recept na Sněhové tvarohové knedlíky s ovocem
Recept na Sněhové tvarohové knedlíky s ovocem je zařazen v kategorii sladká jídla.
K přípravě Sněhové tvarohové knedlíky s ovocem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
100g měkkého másla 2 žloutky 2 lžíce cukru krupice špetka soli 500g tvarohu na pečení (tj. měkký, ale ne ve vaničce!) 200g dětské krupičky + na zahuštění 2 bílky (sníh).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Sněhové tvarohové knedlíky s ovocem
Recept na Sněhové tvarohové knedlíky s ovocem: 1. Máslo vyšlehat se žloutky do pěny, zašlehat cukr a sůl, posléze tvaroh a krupičku. Těsto nechat 20-30 min odpočinout. 2. Vařečkou do těsta vmíchat tuhý sníh z bílků. 3. Těsto dle potřeby zahustit krupičkou (nebo hrubou moukou) tak, aby bylo polotuhé a bylo možno jím obalovat kousky ovoce. 4. Knedlíky vařit ve velkém množství vroucí vody, cca 5-7 min, resp. než vyplavou. Podávat s čím máte nejradši, my cukr, máslo, tvrdý strouhaný tvaroh.
Poznámka k receptu na Sněhové tvarohové knedlíky s ovocem: Recept je od "Kluků v akci" - mírně upraven. Toto tvarohové těsto je oproti jiným, která jsem kdy zkoušela, nadýchanější a výborně se s ním pracovalo. Hledala jsem pečlivě a se SNĚHEM tu žádné tvarohové těsto ještě není, doufám... Dělala jsem jahodové a snažila se o co nejtenčí vrstvu těsta, proto jich bylo celkem dost, ani z jednoho ovoce nevyteklo (dokonce poprvé zbylo i na zamražení na horší časy =) - TIP: knedlíky zmrazit nejprve na talíři, aby se navzájem nedotýkaly, teprve potom je rozdělit do sáčků po jednotlivých porcích, knedlíky se tak nesmačkají k sobě (nezdeformují se) a při následném vaření nepopraskají a jsou jako čerstvě udělané ;-) Na fotce, jak vidíte, je knedlík MERUŇKOVÝ (jahody na poslední kousek těsta došly) a ten byl snad ještě lepší než ty jahodové - každopádně jediný, který jsem STIHLA vyfotit =D
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Sněhové tvarohové knedlíky s ovocem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Kanyla (Kamila)
- Datum vložení: 21.08.2012
- Počet porcí: 40-44 malých knedlíků
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Sladká jídla
- Suroviny: 100g měkkého másla 2 žloutky 2 lžíce cukru krupice špetka soli 500g tvarohu na pečení (tj. měkký, ale ne ve vaničce!) 200g dětské krupičky + na zahuštění 2 bílky (sníh)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na sněhové tvarohové knedlíky s ovocem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Sněhové tvarohové knedlíky s ovocem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Sněhové tvarohové knedlíky s ovocem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|