|
Recept na Šneci z "domácího listového" těsta
Recept na Šneci z "domácího listového" těsta je zařazen v kategorii slané pečivo.
K přípravě Šneci z "domácího listového" těsta budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
na těsto budeme potřebovat -------------------------- 250 g Hery na pečení 250 g hladké mouky 150 g mouky na domácí chléb 200 ml vody 1 žloutek 2 lžičky octa 1 slabší lžička soli na náplň -------- 700 ml nastrouhané cukety 150 g Gazdovské slaniny 1 lžička celého kmínu 1 velká cibule 2 lžíce oleje sůl, ocet, cukr a pepř-každý podle své chuti hladká mouka na posypání pracovní plochy 3 x po 2 lžících strouhanky na 3 pláty těsta 3 x po 2 lžících nasekaných čerstvých bylinek/mix petržele a libečku 1 celé vejce rozšlehané se 2 lžícemi oleje na potření těsta lněné semínko na posypání šneků.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Šneci z "domácího listového" těsta
Recept na Šneci z "domácího listového" těsta: Na hrubém slzičkovém struhadle nastrouháme do větší, hlubší mísy tuk. Přidáme obě mouky, žloutek, ocet, vodu a sůl a nejlépe rukama vypracujeme těsto. Hotové těsto zabalíme do potravinářské folie, nebo igelitového sáčku a dáme na 3hodiny odležet do lednice. Pokud nespěcháme, můžeme nechat do dalšího dne. Příprava náplně. V kastrolu na rozehřátém oleji zpěníme na tenké půlměsíčky nakrájenou cibuli. Přidáme na drobné kostičky nakrájenou slaninu, kterou osmažíme do zlatavé barvy. Poté přidáme na hrubém slzičkovém struhadle nastrouhanou cuketu, kmín, osolíme, opepříme a mírně podlijeme horkou vodou. Za občasného promíchání dusíme pod pokličkou cca 15minut. Poté dochutíme cukrem a octem a necháme silným varem odvařit všechnu zbývající tekutinu. Podušenou cuketu dáme vychladit. Těsto rozdělíme na 3díly. Pracovní plochu(vál)zlehka posypeme hladkou moukou a z těsta vyválíme 3obdélníky o tloušťce 5mm. Každý plát posypeme strouhankou, poklademe vychladlou náplní, kterou jsme si rozdělili na 3díly a posypeme bylinkami. Okraje potřeme rozšlehaným vejcem s olejem a takto naplněné pláty pevněji zavineme do závinu. Záviny krájíme nejlépe vroubkovaným nožem na 2cm silné kolečka, které klademe na plech, vyložený pečícím papírem. Každé kolečko potřeme rozšlehaným vejcem s olejem a posypeme lněným semínkem. Pečeme v předehřáté troubě přibližně 12minut dozlatova.
Poznámka k receptu na Šneci z "domácího listového" těsta: Chtěla jsem upéct něco na mlsání, ale neměla jsem dostatečné množství surovin, které používám na své domácí listové těstohttp://www.toprecepty.cz/recept/28587-domaci-listo... Malinko jsem zaimprovizovala, dala jsem jiný tuk, než jsem zvyklá, promíchala obě mouky a s těstem se krásně pracovalo. Těsto sice“nelístkuje“jako klasické kupované, ale po upečení chutná velice dobře. Různých Šneků je tady hodně, tak Vám přidávám i tu naši dobrotu z netradičního těsta a cukety, která zrovna v tomto období roste na hodně zahrádkách :-)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Šneci z "domácího listového" těsta, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 08.09.2014
- Počet porcí: 54 kusů
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Slané pečivo
- Suroviny: na těsto budeme potřebovat -------------------------- 250 g Hery na pečení 250 g hladké mouky 150 g mouky na domácí chléb 200 ml vody 1 žloutek 2 lžičky octa 1 slabší lžička soli na náplň -------- 700 ml nastrouhané cukety 150 g Gazdovské slaniny 1 lžička celého kmínu 1 velká cibule 2 lžíce oleje sůl, ocet, cukr a pepř-každý podle své chuti hladká mouka na posypání pracovní plochy 3 x po 2 lžících strouhanky na 3 pláty těsta 3 x po 2 lžících nasekaných čerstvých bylinek/mix petržele a libečku 1 celé vejce rozšlehané se 2 lžícemi oleje na potření těsta lněné semínko na posypání šneků
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Šneci z "domácího listového" těsta,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Šneci z "domácího listového" těsta - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Šneci z "domácího listového" těsta
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|