|
Recept na Šneci s ořechovou náplní
Recept na Šneci s ořechovou náplní je zařazen v kategorii moučníky - krémy, polevy, náplně - ostatní.
K přípravě Šneci s ořechovou náplní budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Těsto: 350 g hladké mouky (2 hrnky) 180 g másla (3/4) 1/2 bílého jogurtu (60-70g) vanilkový cukr (2 hrsti, balíček) 50 ml citrónové šťávy špetka soli malá lžíce prášku do pečiva Náplň: 100 g másla 75 g mletých vlašských ořechů 75 g moučkového cukru 1 žloutek krapet rumu.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Šneci s ořechovou náplní
Recept na Šneci s ořechovou náplní: Těsto: Rozpustíme máslo nebo ho necháme pořádně změknout. Smícháme suroviny na těsto mouku, máslo (ne horké), jogurt, cukr, citrónovou šťávu, sůl a prášek do pečiva. Těsto hněteme ručně cca 20 minut. Zabalíme ho do folie a necháme nejméně jednu hodinu odpočívat nejlépe v lednici. Těsto pokojové teploty rozválíme na plát asi 30 x 25 cm. Já ho válím mezi dvěma papíry na pečení, tak si ušetřím spoustu vztekání při případném přilepení válečku. Na takto připravené těsto namažeme náplň. Náplň: v menším kastróle rozpustíme máslo, přidáme moučkový cukr a ořechy. Krátce osmahneme a přidáme rum. Hmotu odstavíme a do vychladlé hmoty přimícháme žloutek. Závěrečné rolování a pečení: Na rozválené těsto namažeme náplň a pomocí pečícího papíru, který je pod těstem srolujeme na roládu. Roládu nakrájíme asi na 1 cm široké šneky. Šneky klademe na pečící papír. Pomažeme rozkvedlaným vajíčkem a dáme do trouby cca na 25 minut 170 stupňů. I když šneci po nakrájení vypadají všeljak, v troubě se pěkne roztáhnou a zakulatí :)
Poznámka k receptu na Šneci s ořechovou náplní: Dnes mám ještě těsto v lednici. Zítra přidám fotky i před upečením. Šneci jsou také vynikající s makovu náplňí.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Šneci s ořechovou náplní, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: vseumel
- Datum vložení: 24.06.2011
- Počet porcí: cca 12 až 15 malých šneků
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Krémy, polevy, náplně - Ostatní
- Suroviny: Těsto: 350 g hladké mouky (2 hrnky) 180 g másla (3/4) 1/2 bílého jogurtu (60-70g) vanilkový cukr (2 hrsti, balíček) 50 ml citrónové šťávy špetka soli malá lžíce prášku do pečiva Náplň: 100 g másla 75 g mletých vlašských ořechů 75 g moučkového cukru 1 žloutek krapet rumu
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Šneci s ořechovou náplní,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Šneci s ořechovou náplní - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Šneci s ořechovou náplní
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|