|
Recept na Snadný a lahodný cheescake s borůvkami podle Lízy
Recept na Snadný a lahodný cheescake s borůvkami podle Lízy je zařazen v kategorii moučníky - dezerty, zákusky, poháry.
K přípravě Snadný a lahodný cheescake s borůvkami podle Lízy budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
podklad: 200 g máslových sušenek 40 g másla náplň: 2 vaničky neochucené Lučiny (dohromady 250 g) 3 vejce 120 g moučkového cukru několik kapek citrónové šťávy poleva: 2 kelímky zakysané smetany 2 vanilkové cukry přeliv: 350 g borůvek (i mražených) 100 ml vody cukr podle chuti citrónová šťáva lžička solamylu.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Snadný a lahodný cheescake s borůvkami podle Lízy
Recept na Snadný a lahodný cheescake s borůvkami podle Lízy: Sušenky jemně rozdrtíme v robotu, nebo v mikrotenovém sáčku pomocí válečku na nudle nebo ploché strany paličky na maso. Sušenkové drobky smísíme s máslem - roztopeným na plotýnce, nebo jen povoleným při pokojové teplotě. Směs rovnoměrně natlačíme do dortové formy, jejíž dno jsme vyložili pečícím papírem. Dáme na chvíli do ledničky zatuhnout. Dále ušleháme vejce s cukrem do bělavé pěny, přimícháme lučinu, několik kapek citrónové šťávy a špetku soli. Směs navrstvíme na sušenkový základ a vložíme do trouby, předehřáté na 190°C. Pečeme 25 minut a vyjmeme. Teplotu v troubě zvýšíme na 210°C. Mezitím smícháme zakysané smetany s vanilkovým cukrem a po vyjmutí koláče z trouby je rovnoměrně natřeme na povrch. Vrátíme do trouby na 5 minut. Necháme vychladnout a uložíme na několik hodin do ledničky - nejlépe přes noc. Borůvky vložíme do kastrůlku, zahřeme s troškou vody, přisypeme cukr a necháme probublat. V hrníčku si rozpustíme lžičku solamylu v malém množství vody, rozkvedláme a nalijeme k vroucím borůvkám. Povaříme do hustoty omáčky. Ztuhlý studený koláč krájíme na řezy a přeléváme horkými borůvkami.
Poznámka k receptu na Snadný a lahodný cheescake s borůvkami podle Lízy: Tento dezert dnes (a včera) vyráběla moje dcera, která se zřejmě inspirovala na nejrůznějších webových stránkách, a všechny překvapil lehkostí i vynikající chutí.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Snadný a lahodný cheescake s borůvkami podle Lízy, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Eliza
- Datum vložení: 07.05.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry
- Suroviny: podklad: 200 g máslových sušenek 40 g másla náplň: 2 vaničky neochucené Lučiny (dohromady 250 g) 3 vejce 120 g moučkového cukru několik kapek citrónové šťávy poleva: 2 kelímky zakysané smetany 2 vanilkové cukry přeliv: 350 g borůvek (i mražených) 100 ml vody cukr podle chuti citrónová šťáva lžička solamylu
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na snadný a lahodný cheescake s borůvkami podle lízy,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Snadný a lahodný cheescake s borůvkami podle Lízy - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Snadný a lahodný cheescake s borůvkami podle Lízy
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|