|
Recept na Snadnější varianta výborného medovníku na velký plech
Recept na Snadnější varianta výborného medovníku na velký plech je zařazen v kategorii moučníky - dezerty, zákusky, poháry.
K přípravě Snadnější varianta výborného medovníku na velký plech budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
těsto: • 250 g másla • 3 lžíce medu • 3 vejce • 300 g cukru • 400 g hladké mouky • 1 lžíce sody • 100 ml mléka krém: • 500 ml mléka • 6 lžic krupice • 2 lžíce cukru • 200 g másla • Salko (obyčejné) dále: • rum • 100g mletých ořechů.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Snadnější varianta výborného medovníku na velký plech
Recept na Snadnější varianta výborného medovníku na velký plech: Do hrnce si dáme trochu vody. Do něj dáme misku tak, aby se nedotýkala vody. Nad parou tak rozpustíme máslo, med a cukr. Přidáme mouku se sdodou a nakonec mléko. Důkladně rozmícháme a na závěr přidáme celá vejce. Pořádně promícháme a vznikne nám tekuté těsto. Na plech si dáme pečící papír a roztíráme opravdu tenkou vrstvu těsta. Zbylé těsto necháváme stále nad parou, aby nevychladlo. Pláty pečeme na 170°C asi 6-7 minut. Záleží, jak tenké pláty děláte a podle toho vám vyjde také jejich množství, Já jsem udělala 5 plátů, může vyjít i 6 nebo 4... Uděláme si šablonu nebo nějak poměříme, jak chceme medovník velký a ořežeme okraje u všech plátů. Ty rozdrobíme a smícháme s mletými ořechy - odložíme na později. Pokud okraje nebudou dost "křupavé" na rozdrobení, dáme je ještě na pár minutek do teplé trouby, pak už nám to půjde snadno :-) Připravíme si krém. Z mléka, krupice a cukru uvaříme hustou kaši. Do vychladlé kaše zašleháme změklé máslo a nakonec přidáme Salko. Teď si "sestavíme" medovník :-D. Každý VYCHLADLÝ plát potřeme rumem a vrstvou krému. Dáme další plát a postup opakujeme. Poslední plát potřeme rumem, krémem a hustě posypeme směsí rozdrobených okrajů a ořechů. Zabalíme i s plechem do potravinové folie nebo alobalu a necháme odležet alespoň 1 den, nejlépe však 2. Krásně změkne :-)
Poznámka k receptu na Snadnější varianta výborného medovníku na velký plech: Jiný medovník už dělat nebudu! Je opravdu fantastický!
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Snadnější varianta výborného medovníku na velký plech, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Lucie95
- Datum vložení: 20.10.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry
- Suroviny: těsto: • 250 g másla • 3 lžíce medu • 3 vejce • 300 g cukru • 400 g hladké mouky • 1 lžíce sody • 100 ml mléka krém: • 500 ml mléka • 6 lžic krupice • 2 lžíce cukru • 200 g másla • Salko (obyčejné) dále: • rum • 100g mletých ořechů
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na snadnější varianta výborného medovníku na velký plech,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Snadnější varianta výborného medovníku na velký plech - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Snadnější varianta výborného medovníku na velký plech
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|