|
Recept na Smetanovo-pudingový koláč s ovocem
Recept na Smetanovo-pudingový koláč s ovocem je zařazen v kategorii moučníky - Řezy - Řezy s ovocem, bublaniny.
K přípravě Smetanovo-pudingový koláč s ovocem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
125 g hladké mouky 125 g hrubé mouky 1 lžička jedlé sody nebo půl prášku do pečiva 70 g moučkového cukru 1 vanilkový cukr 125 g másla 1 vejce sůl džem z brusinek Na náplň: 250 ml mléka 1/2 sáčku jogurtového pudingu / nebo 1 celý puding / 1/2 sáčku vanilkového pudingu 80 g moučkového cukru 180 ml smetany ke šlehání 2 vejce švestky a jablka /cca 400-500 g / nebo jiné ovoce /.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Smetanovo-pudingový koláč s ovocem
Recept na Smetanovo-pudingový koláč s ovocem: Smícháme mouku, cukr, sůl, sodu, vanilkový cukr, vejce a máslo a vypracujeme si nelepivé těsto. Necháme ho asi půl hodiny odležet. Švestky vypeckujeme a pokrájíme na menší plátky, jablka zbavíme jádřinců a pokrájíme na plátky. Z mléka ,cukru a pudingového prášku uvaříme pudingový krém. Vejce rozšleháme ve smetaně a zamícháme ho do teplého mix pudingu. Těsto rozválíme na plát a přeneseme ho do vymazané a vysypané koláčové formy a vytvoříme 2,5-3 cm okraj. Potřeme brusinkovým džemem. Vlijeme pudingovo-smetanový krém a nahoru rozložíme plátky švestek a jablek. Pečeme velmi pomalu na cca 160 stupňů po dobu cca 45-50 minut, podle trouby, ale kontrolujeme ke konci špejlí, zda je koláč dobře upečený. Zdroj : Pošli recept - paní Božena Krátká z Janovic a já ji moc děkuji za tak dobrý koláček.
Poznámka k receptu na Smetanovo-pudingový koláč s ovocem: Děkuji za milé komentáře
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Smetanovo-pudingový koláč s ovocem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: varilamyskakasicku (Ivka)
- Datum vložení: 05.11.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Řezy - Řezy s ovocem, bublaniny
- Suroviny: 125 g hladké mouky 125 g hrubé mouky 1 lžička jedlé sody nebo půl prášku do pečiva 70 g moučkového cukru 1 vanilkový cukr 125 g másla 1 vejce sůl džem z brusinek Na náplň: 250 ml mléka 1/2 sáčku jogurtového pudingu / nebo 1 celý puding / 1/2 sáčku vanilkového pudingu 80 g moučkového cukru 180 ml smetany ke šlehání 2 vejce švestky a jablka /cca 400-500 g / nebo jiné ovoce /
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na smetanovo-pudingový koláč s ovocem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Smetanovo-pudingový koláč s ovocem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Smetanovo-pudingový koláč s ovocem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|