RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Smetanové zapečené brambory s bylinkama a kořením

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Smetanové zapečené brambory s bylinkama a kořením, recepty Smetanové zapečené brambory s bylinkama a kořením, Smetanové, zapečené, brambory, bylinkama, kořením


Recept na Smetanové zapečené brambory s bylinkama a kořením

Recept na Smetanové zapečené brambory s bylinkama a kořením je zařazen v kategorii bramborová jídla. K přípravě Smetanové zapečené brambory s bylinkama a kořením budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
1 l mléka 200 ml smetany na vaření 1,5 kg brambor 180 g tvrdého sýra na strouhání /ementál, eidam/ 4 stroužky česneku provensálské koření + petrželka 70 g másla pepř, sůl, muškátový oříšek, kari koření.

Smetanové zapečené brambory s bylinkama a kořením
Zvětšit obrázek

Recept na Smetanové zapečené brambory s bylinkama a kořením

Recept na Smetanové zapečené brambory s bylinkama a kořením:
Brambory omyjeme, oloupeme, a nakrájíme na plátky asi 4 mm silné. Smetanu a mléko nalijeme do hrnce, osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek, trochu kari koření a bylinky s provensálským kořením a vše necháme povařit. Postupně přidáváme polovinu strouhaného sýra. Plátky brambor nasypeme do hrnce s mlékem a smetanou a vaříme za stálého míchání asi 5-8 minut. Brambory nesmíme rozvařit. Bramborové plátky poté scedíme a poklademe je i s bylinkama a kořením na plech, nebo pekáček, který jsme vytřeli rozmačkaným česnekem a rozprostřeme je pak po celé ploše pekáčku nebo plechu. Poté brambory zasypeme zbytkem sýra, zalijeme směsí z mléka a smetany a poklademe na ně kousky másla. Pečeme v předehřáté troubě na 250 stupňů asi 35-40 minut, a pak snížíme teplotu na 150 stupňů a dopečeme do zlatova ještě dalších 15 minut. Když brambory se sýrem příliš rychle tmavnou, přikryjeme je alobalem. Hotové jídlo podáváme buď jako samostatné jídlo, aneb jako přílohu. Zdroj: Onadnes

Poznámka k receptu na Smetanové zapečené brambory s bylinkama a kořením:
Recept Chci se zeptat, proč se brambory po uvaření mají scedit a pak opět v pekáči zalít scezenou směsí? Je to přece zbytečná práce.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Smetanové zapečené brambory s bylinkama a kořením, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: varilamyskakasicku (Ivka)
  • Datum vložení: 09.04.2012
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Bramborová jídla
  • Suroviny: 1 l mléka 200 ml smetany na vaření 1,5 kg brambor 180 g tvrdého sýra na strouhání /ementál, eidam/ 4 stroužky česneku provensálské koření + petrželka 70 g másla pepř, sůl, muškátový oříšek, kari koření
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na smetanové zapečené brambory s bylinkama a kořením, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Smetanové zapečené brambory s bylinkama a kořením - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Smetanové zapečené brambory s bylinkama a kořením

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist