|
Recept na Smetanové rizoto
Recept na Smetanové rizoto je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Smetanové rizoto budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
400g rýže (v suchém stavu), 400g libového vepřového masa, 1 cibule, 1 červená paprika, 1 žlutá paprika, 2 stroužky česneku, sůl, pepř, olej,200 ml smetany 33%, 2dl bílého vína, zeleninový nebo jiný vývar, sýr parmezánového typu a zelené bylinky na posypání.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Smetanové rizoto
Recept na Smetanové rizoto: Na drobno nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme nasekaný na jemno česnek, opékáme do zlatova. Přidáme na nudličky nakrájené a ochucené maso, necháme ho zatáhnout a přidáme rýži, krátce ji opékáme a podlijeme vínem, za občasného promíchání necháme víno vyvařit. Postupně přidáváme vývar po sběračce, vždy až se vyvaří tekutina, přidáme další, nezapomínáme míchat. Takto opakujeme do změknutí rýže, těsně před koncem přidáme smetanu a opět vyvaříme. Hotové rizoto posypeme sýrem a čerstvými bylinkami.
Poznámka k receptu na Smetanové rizoto: Uvareno jednoduse, rychle a vysledek byl moc dobry. Diky.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Smetanové rizoto, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: sebena (Ivona Opiolová)
- Datum vložení: 11.11.2011
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 400g rýže (v suchém stavu), 400g libového vepřového masa, 1 cibule, 1 červená paprika, 1 žlutá paprika, 2 stroužky česneku, sůl, pepř, olej,200 ml smetany 33%, 2dl bílého vína, zeleninový nebo jiný vývar, sýr parmezánového typu a zelené bylinky na posypání
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na smetanové rizoto,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Smetanové rizoto - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Smetanové rizoto
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|