RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Směsné rizoto

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Směsné rizoto, recepty Směsné rizoto, Směsné, rizoto


Recept na Směsné rizoto

Recept na Směsné rizoto je zařazen v kategorii drůbeží maso. K přípravě Směsné rizoto budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
1400 g krůtí křídla (8 ks) 700 g krůtí krky (2 ks) 1 vepřová konzerva ½ l hrnek rýže 1 l krůtí vývar 1 kostka kuřecí bujón 2 cibule (středně velké) 1 hlavička česneku ořech másla olej sůl pepř.

Směsné rizoto
Zvětšit obrázek

Recept na Směsné rizoto

Recept na Směsné rizoto:
Maso: Křídla a krky opláchneme studenou vodou a očistíme. Do tlakového hrnce dáme asi litr vody, kostku bujónu, čl soli a uvedeme k varu. Vkládáme připravené maso, zavřeme a vaříme 1 hodinu od foukání. Pak vypneme, necháme dojít, otevřeme tlakáč a maso vyjmeme do misky. Až maso trochu prochladne, tak ho obereme z kostí (já jsem si maso připravil den předem, takže šlo po vychladnutí do lednice). Oloupeme dvě cibule a nakrájíme nadrobno. Maso nakrájíme na proužky a kostičky, studené se lépe krájí. Cibuli orestujeme dozlatova na oleji nebo sádle a pak přidáme nakrájené maso. Chvíli podusíme (pokud máme rádi rizoto vláčnější můžeme ještě podlít trochou vývaru) a přidáme vepřovou konzervu. Vše ještě promícháme, podle potřeby dosolíme a opepříme a masovou část máme připravenou. Rýže: Odměřené množství rýže propláchneme napřed teplou a pak studenou vodou a necháme okapat. Oloupané stroužky česneku rozmáčkneme tlakem dlaně pod plochou nože a nasekáme. Takto připravený česnek krátce orestujeme na másle. Přidáme rýži a také ji krátce orestujeme. Pak zalijem dvojnásobným množstvím horkého vývaru, posolíme (pozor, opatrně, vývar je už slaný) a vaříme podle návodu na obalu rýže (já 13 minut). Nakonec vymačkáme šťávu z půlky citronu, zamícháme a necháme v horkém hrnci pod pokličkou dojít – vsákne se ještě zbytek tekutiny. Obě horké část sloučíme a promícháme – homogenizujeme.

Poznámka k receptu na Směsné rizoto:
Pokud se vám podaří koupit kvalitní vepřovou konzervu, tak ta celý pokrm chuťově zvedne. Krůtí maso má také svou specifickou chuť a zejména vůni. Při servírování dáváme na rizoto ještě strouhaný tvrdý sýr a jako přílohu kyselé sterilované okurky. Já osobně preferuji křídla, protože na nich je taková ta dobrá kůžička. Tím pádem to ale moc dietní pokrm není. http://miric.unas.cz

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Směsné rizoto, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: clupmi
  • Datum vložení: 15.05.2011
  • Počet porcí: 8 porcí
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Drůbeží maso
  • Suroviny: 1400 g krůtí křídla (8 ks) 700 g krůtí krky (2 ks) 1 vepřová konzerva ½ l hrnek rýže 1 l krůtí vývar 1 kostka kuřecí bujón 2 cibule (středně velké) 1 hlavička česneku ořech másla olej sůl pepř
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na směsné rizoto, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Směsné rizoto - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Směsné rizoto

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist