RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Smažený lilek s bylinkami a bramborem

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Smažený lilek s bylinkami a bramborem, recepty Smažený lilek s bylinkami a bramborem, Smažený, lilek, bylinkami, bramborem


Recept na Smažený lilek s bylinkami a bramborem

Recept na Smažený lilek s bylinkami a bramborem je zařazen v kategorii bezmasá jídla. K přípravě Smažený lilek s bylinkami a bramborem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
2 lilky (menší) brambory (Tak něják aby to vyšlo na čtyři porce) pórek snítka čerstvého rozmarýnu a estragonu olej (Slunečnicový, Olivový) kmín sůl voda mouka (vejce).

Smažený lilek s bylinkami a bramborem
Zvětšit obrázek

Recept na Smažený lilek s bylinkami a bramborem

Recept na Smažený lilek s bylinkami a bramborem:
No :D tak nejdříve si nachystáme ten lilek. Není to vůbec těžký. Zvládne to i naprostý začátečník. Takže vezmeme lilek, opláchneme ho, ořízneme vrchní část a oškrábeme tu fialovou šlupku. (Nejlépe škrabkou na brambory) Někdo to neškrábe, ale mě to příjde na to smažení lepší oškrábané. :) no je to na Vás. Poté Lilek nakrájíme na kolečka o šířce asi 5 milimetrů. Kdo má rád širší, může si dát širší. Takhle je to pak ale dobře křupavé ^^. Tak máme kolečka lilku. Tyto kolečka poskládáme do mísy a jednotlivé vrstvy vždy posypeme solí. Takhle necháme lilek asi hodinu, aby se vypotil. Mezitím si připravíme brambory. (Teď jsou drahé já vím, ale tak nic jiného bych k tomu nejedla) Já jsem měla takové ty Nové brambory, takže jsem je jen odrhla kartáčkem. Kdo má klasický, tak oškrábat. :) Brambory poté nakrájíme na nějáké normální kousky. Prostě, jak klasický brambory na vaření. Dáme je do hrnce, přidáme sůl a kmín. (zatím nevaříme) Tak máme připravený brambory a zpátky k lilku. ten už by měl být vypocený. takže ho osušíme... Jak? Já na to použila staré, látkové, dětské plínky... Nyní si připravíme máčku na obalovaní. Takže dáme trochu mouky a nasekáme tam ten estragon a rozmarýn. (ne moc na jemno) Poté naředíme vodou aby jsme dostali takovou řidší kašičku. Nachystáme si strouhanku a můžeme jít na to. Obalíme lilek a naskládáme si ho na nějáký talíř. Tak teď už máme vše připraveno a můžeme pustit plyn :D pokud nemáte elektrický sporák.. to moc plynu nepustíte :) Na pánev nalejeme olej. (Já si namíchala slunečnicový a olivový) Když je olej rozehřátý tak můžeme dát vařit brambory a dáme smažit první kolečka lilku. Než se nám osmaží tak si vytáhneme papírové ubrousky a jeden si dáme na čistý talíř. Až se nám lilek pěkně osmaží z obou stran, tak ho hodíme na ten ubrousek a zbavíme ho přebytečného oleje, pak kolečka můžeme dát do nějákého síta, ať maj přístup vzduchu. Nom.. Takhle smažíme a smažíme... někdy v půlce smažení zkontrolujeme brambory. a když už jsou, tak je slijeme. Potom nakrájíme pórek a kolečka vsypeme do brambor. Přidáme k tomu kapku olivového oleje a pogumáme. (Pomačkáme) Dosmažíme lilek a můžeme podávat. :) Dobrou chuť!!

Poznámka k receptu na Smažený lilek s bylinkami a bramborem:
1.Promiňte že je to tak dlouhý ale nemohla jsem odolat :D 2.Vejce je v surovinách protože někdo dělá radši věci v trojobalu... mě to příjde zbytečné 3.Lze takle připravit i cuketa, nebo patizon :) 4.Omlouvám se za kvalitu fotky... ale mobil :D

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Smažený lilek s bylinkami a bramborem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Rinkataki (Kateřina Malá)
  • Datum vložení: 29.08.2013
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Bezmasá jídla
  • Suroviny: 2 lilky (menší) brambory (Tak něják aby to vyšlo na čtyři porce) pórek snítka čerstvého rozmarýnu a estragonu olej (Slunečnicový, Olivový) kmín sůl voda mouka (vejce)
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na smažený lilek s bylinkami a bramborem, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Smažený lilek s bylinkami a bramborem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Smažený lilek s bylinkami a bramborem

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist