|
Recept na Smažený lilek s bylinkami a bramborem
Recept na Smažený lilek s bylinkami a bramborem je zařazen v kategorii bezmasá jídla.
K přípravě Smažený lilek s bylinkami a bramborem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
2 lilky (menší) brambory (Tak něják aby to vyšlo na čtyři porce) pórek snítka čerstvého rozmarýnu a estragonu olej (Slunečnicový, Olivový) kmín sůl voda mouka (vejce).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Smažený lilek s bylinkami a bramborem
Recept na Smažený lilek s bylinkami a bramborem: No :D tak nejdříve si nachystáme ten lilek. Není to vůbec těžký. Zvládne to i naprostý začátečník. Takže vezmeme lilek, opláchneme ho, ořízneme vrchní část a oškrábeme tu fialovou šlupku. (Nejlépe škrabkou na brambory) Někdo to neškrábe, ale mě to příjde na to smažení lepší oškrábané. :) no je to na Vás. Poté Lilek nakrájíme na kolečka o šířce asi 5 milimetrů. Kdo má rád širší, může si dát širší. Takhle je to pak ale dobře křupavé ^^. Tak máme kolečka lilku. Tyto kolečka poskládáme do mísy a jednotlivé vrstvy vždy posypeme solí. Takhle necháme lilek asi hodinu, aby se vypotil. Mezitím si připravíme brambory. (Teď jsou drahé já vím, ale tak nic jiného bych k tomu nejedla) Já jsem měla takové ty Nové brambory, takže jsem je jen odrhla kartáčkem. Kdo má klasický, tak oškrábat. :) Brambory poté nakrájíme na nějáké normální kousky. Prostě, jak klasický brambory na vaření. Dáme je do hrnce, přidáme sůl a kmín. (zatím nevaříme) Tak máme připravený brambory a zpátky k lilku. ten už by měl být vypocený. takže ho osušíme... Jak? Já na to použila staré, látkové, dětské plínky... Nyní si připravíme máčku na obalovaní. Takže dáme trochu mouky a nasekáme tam ten estragon a rozmarýn. (ne moc na jemno) Poté naředíme vodou aby jsme dostali takovou řidší kašičku. Nachystáme si strouhanku a můžeme jít na to. Obalíme lilek a naskládáme si ho na nějáký talíř. Tak teď už máme vše připraveno a můžeme pustit plyn :D pokud nemáte elektrický sporák.. to moc plynu nepustíte :) Na pánev nalejeme olej. (Já si namíchala slunečnicový a olivový) Když je olej rozehřátý tak můžeme dát vařit brambory a dáme smažit první kolečka lilku. Než se nám osmaží tak si vytáhneme papírové ubrousky a jeden si dáme na čistý talíř. Až se nám lilek pěkně osmaží z obou stran, tak ho hodíme na ten ubrousek a zbavíme ho přebytečného oleje, pak kolečka můžeme dát do nějákého síta, ať maj přístup vzduchu. Nom.. Takhle smažíme a smažíme... někdy v půlce smažení zkontrolujeme brambory. a když už jsou, tak je slijeme. Potom nakrájíme pórek a kolečka vsypeme do brambor. Přidáme k tomu kapku olivového oleje a pogumáme. (Pomačkáme) Dosmažíme lilek a můžeme podávat. :) Dobrou chuť!!
Poznámka k receptu na Smažený lilek s bylinkami a bramborem: 1.Promiňte že je to tak dlouhý ale nemohla jsem odolat :D 2.Vejce je v surovinách protože někdo dělá radši věci v trojobalu... mě to příjde zbytečné 3.Lze takle připravit i cuketa, nebo patizon :) 4.Omlouvám se za kvalitu fotky... ale mobil :D
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Smažený lilek s bylinkami a bramborem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Rinkataki (Kateřina Malá)
- Datum vložení: 29.08.2013
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Bezmasá jídla
- Suroviny: 2 lilky (menší) brambory (Tak něják aby to vyšlo na čtyři porce) pórek snítka čerstvého rozmarýnu a estragonu olej (Slunečnicový, Olivový) kmín sůl voda mouka (vejce)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na smažený lilek s bylinkami a bramborem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Smažený lilek s bylinkami a bramborem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Smažený lilek s bylinkami a bramborem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|