|
Recept na Smažený celer s překvapením
Recept na Smažený celer s překvapením je zařazen v kategorii zeleninová jídla.
K přípravě Smažený celer s překvapením budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 celer o průměru cca 12 cm, tvarůžky, Niva, plátky Křemešníku, barbecue koření, sůl, ocet nebo citrón, strouhanka, hladká mouka, krapet piva do vajíček k obalování Nivová omáčka: 250 ml sladké smetany, 2 tavené sýry, 150 g Nivy, oříšek másla, mletý pepř a špetka muškátového oříšku..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Smažený celer s překvapením
Recept na Smažený celer s překvapením: Oloupaný celer vaříme do poloměkka v osolené a mírně okyselené vodě (octem nebo citrónem) cca 15-20 minut. Po vychladnutí nakrájíme na 1 cm plátky. Kulatým tvořítkem na cukroví (průměr o něco menší než tvarůžek) vyřízneme v celeru otvor, tvarůžek tvořítkem ořízneme a vložíme do otvoru v celeru. Tímto postupem můžeme vkládat různé druhy sýrů, buď podle chuti, nálady nebo co nám lednička nabídne. Plátek celeru s tvarůžkem mázneme rozšlehaným vajíčkem, okořeníme a přiložíme plátky salámu(postupně z obou stran). Obalíme v trojobalu a zvolna smažíme. Usmažené plátky přelijeme nivovou omáčkou a podáváme s bramborovou kaší. Nivová omáčka: smetanu vlijeme do kastrolku, přidáme tavené sýry, zahřejeme, až se sýry rozpustí přidáme nahrubo nastrouhanou Nivu, promícháme, strouhneme muškátový oříšek, lehce opepříme, případně naředíme mlékem a nakonec přidáme oříšek másla, necháme rozpustit, promícháme a máme hotovo.
Poznámka k receptu na Smažený celer s překvapením: Tento recept je dost variabilní, můžete popustit uzdu své fantazie a různě kombinovat. Já jsem použil k přelití nivovou omáčku, abych zpracoval zbytky Nivy . Původně jsem chtěl recept vložit s bramborovým salátem, ale z časových důvodů jsem použil bramborovou kaši.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Smažený celer s překvapením, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Jenda1
- Datum vložení: 16.12.2009
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Zeleninová jídla
- Suroviny: 1 celer o průměru cca 12 cm, tvarůžky, Niva, plátky Křemešníku, barbecue koření, sůl, ocet nebo citrón, strouhanka, hladká mouka, krapet piva do vajíček k obalování Nivová omáčka: 250 ml sladké smetany, 2 tavené sýry, 150 g Nivy, oříšek másla, mletý pepř a špetka muškátového oříšku.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na smažený celer s překvapením,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Smažený celer s překvapením - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Smažený celer s překvapením
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|