|
Recept na Smažené taštičky - indické Pakaurí
Recept na Smažené taštičky - indické Pakaurí je zařazen v kategorii bezmasá jídla.
K přípravě Smažené taštičky - indické Pakaurí budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
těsto: 150 g červené čočky hladká mouka 70 ml vody 1/2 prášku do pečiva 2 špetky chilli 2 špetky kari olej na smažení sůl náplň: 1 cibule 1 mrkev 1 větší brambora hrst listového baby špenátu 1 lžíce másla 2 lžíce nasekaného čerstvého koriandru 1 lžička hořčičných semínek sůl.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Smažené taštičky - indické Pakaurí
Recept na Smažené taštičky - indické Pakaurí: Cibuli nasekáme nadrobno, mrkev a brambory nakrájíme na velmi malé kostičky. Rozehřejeme máslo a cibuli na něm osmažíme dožluta. Přidáme drobné kostičky brambor a mrkve, chvilku restujeme, osolíme a pak podlijeme trochou vody. Dusíme doměkka, asi 5-7 minut. Poté přidáme špenát, nakrájený na malé kousky, nasekaný koriandr a hořčičná semínka. Špenát necháme zavadnout a odstavíme, aby směs vychladla. Čočku uvaříme doměkka (asi 5-10 minut), scedíme, osolíme a necháme vychladnout. Přilijeme sklínku vody a přidáváme tolik hladké mouky, až vytvoříme tvárné, vláčné těsto. Přisypeme kari, chilli a prášek do pečiva a z těsta vytvoříme kouli, kterou necháme chvíli odpočinout. Poté vyválíme na plát asi 2-3 mm silný a vykrajujeme z něj kolečka. Doprostřed vložíme lžičku náplně, přehneme a okraje spojíme pomocí vidličky. Taštičky necháme odležet a zaschnout a poté je smažíme v maximálně rozpálené vysoké vrstvě oleje dozlatova. Podáváme s mangovým chatní a sladko-ostrou chilli omáčkou k namáčení.
Poznámka k receptu na Smažené taštičky - indické Pakaurí: Původně jsem postupovala podle receptu v časopise Gurmet, ale byl docela nesmyslný...z uvedených ingrediencí nešlo těsto vypracovat. Tak jsem zahledala na internetu, ovšem nakonec pomohlo přidání vody (kterou asi redaktoři vynechali) a přisypávání mouky do doby, kdy se s těstem dalo dobře pracovat. Dopadlo to dobře, a ačkoli jsem původně vařila pro syna, koketujícího a vegetariánstvím, chutnalo všem masožravcům a moc nezbylo... Podle internetu se do originálního receptu nepřidává vařená čočka, ale mouka z pomleté čočky. Ale i tak jsou taštičky velmi chutné.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Smažené taštičky - indické Pakaurí, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Eliza
- Datum vložení: 07.04.2011
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Bezmasá jídla
- Suroviny: těsto: 150 g červené čočky hladká mouka 70 ml vody 1/2 prášku do pečiva 2 špetky chilli 2 špetky kari olej na smažení sůl náplň: 1 cibule 1 mrkev 1 větší brambora hrst listového baby špenátu 1 lžíce másla 2 lžíce nasekaného čerstvého koriandru 1 lžička hořčičných semínek sůl
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na smažené taštičky - indické pakaurí,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Smažené taštičky - indické Pakaurí - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Smažené taštičky - indické Pakaurí
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|