|
Recept na Smažené rýžové závitky s rýží a kuřetem
Recept na Smažené rýžové závitky s rýží a kuřetem je zařazen v kategorii ostatní.
K přípravě Smažené rýžové závitky s rýží a kuřetem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 šálek rýže 1 menší kuřecí prso sůl špetka kari 1 lžíce medu kousek salátové okurky 2 menší mrkve rýžový papír olej omáčka: 2 lžíce sojové omáčky 1 stroužek česneku 4 lžíce sladké chilli omáčky na kuře (Sweet Chilli Sauce for Chicken).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Smažené rýžové závitky s rýží a kuřetem
Recept na Smažené rýžové závitky s rýží a kuřetem: Rýži uvaříme doměkka. Maso nakrájíme na malé kousky, okořeníme kari, solí a medem a na lžičce oleje orestujeme dozlatova. Orestované maso i s výpekem smícháme s uvařenou rýží a necháme částečně vychladnout. Mrkev a okurku si nakrájíme na 8cm dlouhé špalíčky, silné cca 10x5mm). Rýžový papír navlhčíme vlažnou vodou, necháme minutku nasáknout a změknout, na kraj položíme hromádku rýže s masem, na to špalíček okurky a mrkve, papír po stranách přehneme a závitek zarolujeme. Hotové závitky smažíme na oleji dozlatova a podáváme s omáčkou ze sojovky, utřeného česneku a sladké chilli, příp. trošičku zředit vodou, každé sousto do ní namočíme.
Poznámka k receptu na Smažené rýžové závitky s rýží a kuřetem: Ač se to nezdá, ve třech jsme snědli 6 závitků a byli jsme sytí :) Většina zde uváděných závitků je s náplní z mletého masa, toto je odlehčená forma, při vypuštění kuřecích kousků i vegetariánská :) Ještě pro doplnění, lze plnit vlastně čímkoli - krabí tyčky (surimi) a rýže, zelenina, mleté maso...fantazii a chuti se meze nekladou...jedla jsem mleté maso, ale přišlo mi to dost masné a hutné, ta zelenina není špatná, ale tato rýžová úprava mi vyhovuje asi nejvíc...nebo rýže a zelenina :)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Smažené rýžové závitky s rýží a kuřetem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: isindy (Ivana)
- Datum vložení: 26.12.2010
- Počet porcí: 9 ks
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ostatní
- Suroviny: 1 šálek rýže 1 menší kuřecí prso sůl špetka kari 1 lžíce medu kousek salátové okurky 2 menší mrkve rýžový papír olej omáčka: 2 lžíce sojové omáčky 1 stroužek česneku 4 lžíce sladké chilli omáčky na kuře (Sweet Chilli Sauce for Chicken)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na smažené rýžové závitky s rýží a kuřetem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Smažené rýžové závitky s rýží a kuřetem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Smažené rýžové závitky s rýží a kuřetem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|