|
Recept na Smažená rýže
Recept na Smažená rýže je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Smažená rýže budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
400 g vepřové kýty, 4 porce vařené rýže, 4 vejce, 4 lžíce bílého vína (ideálně rýžového), 4 lžíce dobré sójové omáčky, 1 pórek, 1 pěkná červená paprika, 3 mrkve, 1 vrchovatá lžička mletého kmínu, 1 vrchovatá lžička zázvoru, sezamový nebo slunečnicový olej..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Smažená rýže
Recept na Smažená rýže: Maso nakrájíme na tenké nudličky, zalijeme sójovou omáčkou a vínem a necháme odležet. Mezitím očistíme a nakrájíme zeleninu: papriku na tenké proužky, pórek na nudličky a mrkev nastrouháme na delší nudličky. Vejce rozšleháme a na lžíci oleje usmažíme. Po usmažení by z nich měly být velké nazlátlé noky. Rozpálíme olej, vložíme maso a prudce opékáme, necháme vydusit, případně pod pokličkou podusíme do měkka. Necháme úplně vysmahnout a když začnou plátky červenat, přidáme koření, zeleninu a mícháme, pak rýži a smažíme. Zelenina by měla zůstat trochu křupavá. Nakonec vmícháme vaječné noky a ihned podáváme. Můžeme posypat pažitkou (ta mi nestihla dorůst).
Poznámka k receptu na Smažená rýže: Recept pochází z čínské kuchyně.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Smažená rýže, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: zizala
- Datum vložení: 24.04.2012
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 400 g vepřové kýty, 4 porce vařené rýže, 4 vejce, 4 lžíce bílého vína (ideálně rýžového), 4 lžíce dobré sójové omáčky, 1 pórek, 1 pěkná červená paprika, 3 mrkve, 1 vrchovatá lžička mletého kmínu, 1 vrchovatá lžička zázvoru, sezamový nebo slunečnicový olej.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na smažená rýže,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Smažená rýže - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Smažená rýže
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|