|
Recept na Šmakounův krtek
Recept na Šmakounův krtek je zařazen v kategorii moučníky - Řezy.
K přípravě Šmakounův krtek budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
3 vejce 180 g třtinového cukru very dark 200 ml rostlinného mléka 100 ml oleje 100 g pšeničné mouky polohrubé 120 g celozrnné žitné mouky 40 g bio kakaového prášku 1 bio kypřící prášek 3-4 banány 100 g hořké čokolády Vivani 200g meruňkového Šmakouna 50g bílého jogurtu 200g rostlinné smetany ke šlehání (smetanový ztužovač).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Šmakounův krtek
Recept na Šmakounův krtek: Ze žloutků a cukru vyšleháme pěnu, do které pomalu zašleháme olej a mléko. Smícháme mouku s kakaem a práškem do pečiva, přidáme do těsta. Nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků. Těsto přelijeme do vymazané a vysypané formy, přikryjeme alobalem nebo pečicím papírem a pečeme 25 minut na 160°C. Poté odkryjeme a dopečeme při 175°C (vyzkoušíme špejlí, zda je těsto hotové). V míse si vyšleháme rozdrobený Šmakoun s jogurtem a smetanou. Kdo má strach z výsledné konzistence, může použít ztužovač, avšak krém drží krásně i bez něj. Pokud máte raději svěžejší a nakyslejší chuť, můžete použít místo klasické smetany zakysanou. Do krému nakonec vmícháme nastrouhanou čokoládu. Když je korpus studený, tak vezmeme lžíci a střed buchty vydlabeme (necháme pouze dno a okraje po stranách, které budou držet krém). Pokud vám korpus uprostřed vyběhl při pečení více než okraje, tak můžete nejdřív seříznout a teprve potom dlabat. Vydlabané těsto rozdrobíme do misky a dáme prozatím stranou. Na dno buchty dáme rozmačkané banány. Na ně rozetřeme krém a posypeme těstovou drobenkou. Dáme přes noc do lednice a můžete papat.
Poznámka k receptu na Šmakounův krtek: http://www.facebook.com/MishkaDiary Poslední dobou jsem často v obchodě narážela do kouzelné krabičky na Krtkův dort. Tak jsem utřela sliny a to by v tom byl čert, abych si doma neudělal lepší a zdravější.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Šmakounův krtek, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: MishkaCZ
- Datum vložení: 08.11.2014
- Počet porcí: 1 kulatá forma (20cm)
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Řezy
- Suroviny: 3 vejce 180 g třtinového cukru very dark 200 ml rostlinného mléka 100 ml oleje 100 g pšeničné mouky polohrubé 120 g celozrnné žitné mouky 40 g bio kakaového prášku 1 bio kypřící prášek 3-4 banány 100 g hořké čokolády Vivani 200g meruňkového Šmakouna 50g bílého jogurtu 200g rostlinné smetany ke šlehání (smetanový ztužovač)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Šmakounův krtek,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Šmakounův krtek - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Šmakounův krtek
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|