|
Recept na Šmakoun (Shmaky) se zeleninou a smetanovou omáčkou
Recept na Šmakoun (Shmaky) se zeleninou a smetanovou omáčkou je zařazen v kategorii bezmasá jídla.
K přípravě Šmakoun (Shmaky) se zeleninou a smetanovou omáčkou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Šmakoun natur 1/2 balení - to znamená 100g, koření Izrael (nebo jiné oblíbené grilovací,..), sůl, žampiony 4ks, pórek světlá část, cibule naťovka, sýr uzený (nemusí být), olej, tekutina na podlití - vývar, smetana na vaření 1dcl (může být i zakysanka), mučné máslo - máslo + mouka hladká..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Šmakoun (Shmaky) se zeleninou a smetanovou omáčkou
Recept na Šmakoun (Shmaky) se zeleninou a smetanovou omáčkou: Kostku šmakouna rozdělíme na půl,okořeníme oblíbeným koření a lehce osolíme. V pánvi si rozehřejeme lžičku oleje a obě půlky šmakouna z obou stran lehce opečeme.Pak šmakouna vyjmeme a uchováme v teple. Na téže pánvi si opečeme na půlky překrojené žampiony,pak přidáme pórek,zlehka orestujeme a trošku podlijeme.Necháme přijít do varu,zahustíme lžičkou moučného másla (lze i voda+mouka) a necháme chvíli -asi 5 min. - zlehka provařit.Poté vlijeme smetanu,přidáme na kousky nakrájený uzený sýr,na hrubo pokrájenou zelenou cibulku a vložíme zpět šmakouna.Na malém plameni necháme prohřát a servírujeme. Jako příloha se hodí gnocchi,brambor.
Poznámka k receptu na Šmakoun (Shmaky) se zeleninou a smetanovou omáčkou: Tady je odkaz na Shmaky http://www.shmaky.cz/shmaky/10-Nase-vyrobky-Shmaky. Toto je můj první recept se šmakounem,který jsem zkusila a příjemně mě překvapil.V koupeném salátu mi Šmakoun příliš neseděl a tak už jsem ho chtěla zatratit,ale zvědavost mi nedala a jsem ráda,že jsem mu dala druhou šanci.Myslím,že ho brzy zařadím do svého běžného jídelníčku.Zaprvé pro jeho rychlou přípravu a taky pro to,že chutná i mým dětem ;-). Izrael koření - http://www.koreni-samuel.cz/smesi-koreni-samuel/iz....
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Šmakoun (Shmaky) se zeleninou a smetanovou omáčkou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: mirca75
- Datum vložení: 17.06.2010
- Počet porcí: 1porce
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Bezmasá jídla
- Suroviny: Šmakoun natur 1/2 balení - to znamená 100g, koření Izrael (nebo jiné oblíbené grilovací,..), sůl, žampiony 4ks, pórek světlá část, cibule naťovka, sýr uzený (nemusí být), olej, tekutina na podlití - vývar, smetana na vaření 1dcl (může být i zakysanka), mučné máslo - máslo + mouka hladká.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Šmakoun (shmaky) se zeleninou a smetanovou omáčkou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Šmakoun (Shmaky) se zeleninou a smetanovou omáčkou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Šmakoun (Shmaky) se zeleninou a smetanovou omáčkou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|