Recept na Šmakoun na hříbkách
Recept na Šmakoun na hříbkách je zařazen v kategorii bezmasá jídla.
K přípravě Šmakoun na hříbkách budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
200g Šmakouna s hlívou 1 cibule 500g dušených hříbků 600ml zeleninového vývaru 200ml rostlinné smetany na vaření 1 lžíce oleje 1 lžíce másla 2 lžičky drceného kmínu hrst petrželky hraška na zahuštění.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Šmakoun na hříbkách
Recept na Šmakoun na hříbkách: Na rozpáleném oleji necháme zesklovatět pokrájenou cibulku. Přidáme hříbky a necháme 5min zarestovat. Poté si zhruba třetinu hříbků dáme stranou, ke zbytku přilijeme vývar se smetanou a 10min povaříme. Vmícháme kmín, rozmixujeme a podle potřeby zahustíme hraškou. Na pánvi si rozpustíme máslo, přidáme hříbky, které jsme si dali předtím stranou a přihodíme k nim pokrájeného Šmakouna. Krátce orestujeme a přidáme do omáčky. Nyní už zbývá jen dochutit solí a pepřem. Servírujeme posypané čerstvou petrželkou. Jako přílohu jsem zvolila dýňové noky.
Poznámka k receptu na Šmakoun na hříbkách: http://www.facebook.com/MishkaDiary Také jste posbírali více hub než jste zvládli konzumovat? Pokud jste si stejně jako já dali nějaké podušené zamrazit, rychle je vytáhněte a vyzkoušejte tento podzimní recept.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Šmakoun na hříbkách, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: MishkaCZ
- Datum vložení: 09.12.2014
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Bezmasá jídla
- Suroviny: 200g Šmakouna s hlívou 1 cibule 500g dušených hříbků 600ml zeleninového vývaru 200ml rostlinné smetany na vaření 1 lžíce oleje 1 lžíce másla 2 lžičky drceného kmínu hrst petrželky hraška na zahuštění
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Šmakoun na hříbkách,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Šmakoun na hříbkách - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Šmakoun na hříbkách
|
|