|
Recept na Šmakedín
Recept na Šmakedín je zařazen v kategorii bezmasá jídla.
K přípravě Šmakedín budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
400g Šmakouna mexico 1 větší cibule 500g kysaného zelí 3 lžíce mleté papriky 800ml zeleninového vývaru 2 lžíce olivového oleje 3-4 stroužky česneku 1 lžička drceného kmínu 3-4 lžíce hrašky sůl, pepř.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Šmakedín
Recept na Šmakedín: Šmakoun nakrájíme na větší kousky, aby se nám při vaření nerozpadal. V kastrolu rozpálíme olej, zpěníme na něm nakrájenou cibuli a krátce orestujeme šmakouna. Jakmile nám začne zlátnout, zasypeme paprikou a kmínem, vše promícháme. Zakysané zelí pokrájíme (není nutné) a spolu s nálevem přidáme do kastrolu. Zalijeme vývarem, promícháme a necháme 15min dusit pod pokličkou. Nyní už jen zbývá přidat prolisovaný česnek, zahustit hraškou a případně můžete dosladit, pokud nemáte rádi tolik kyselé. A máme hotovo. Můžete podávat s přílohou, ale já ho mám nejraději jen tak samotný.
Poznámka k receptu na Šmakedín: http://www.facebook.com/MishkaDiary Máte rádi kysané zelí a Šmakouna? V tom případě je pro vás tento recept jako stvořený, protože dnes jsem si pro vás připravila jeden ze symbolů maďarské kuchyně, samozřejmě v upravené verzi, které odpovídá název. V Maďarsku se mu říká Székelygulyas, v Čechách byste ho ale pod originálním názvem hledali jen stěží. Někteří Maďaři zase říkají, že je podobný jejich Kolozsvár káposzta, tedy kološvárskému zelí. Jisté je jen jedno: s maďarským městem Szeged nemá nic společného. Teď hurá do vaření!
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Šmakedín, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: MishkaCZ
- Datum vložení: 02.08.2014
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Bezmasá jídla
- Suroviny: 400g Šmakouna mexico 1 větší cibule 500g kysaného zelí 3 lžíce mleté papriky 800ml zeleninového vývaru 2 lžíce olivového oleje 3-4 stroužky česneku 1 lžička drceného kmínu 3-4 lžíce hrašky sůl, pepř
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Šmakedín,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Šmakedín - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Šmakedín
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|