|
Recept na Sliváky
Recept na Sliváky je zařazen v kategorii domácí pekárna.
K přípravě Sliváky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
250 ml mléka, 1 žloutek, 1 lžička citronové šťávy, sůl, 400 g hladké mouky, 150 g celozrnné pšeničné mouky, 100 g cukru krupice, 1/3 kostky čerstvého droždí. Do buchet švestky, cukr krupice, skořice a na pomazání máslo nebo olej..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Sliváky
Recept na Sliváky: Do pekárny dáme suroviny v tomto pořadí. Droždí rozdrobíme na cukr. Zapneme program těsto. Po vykynutí tvoříme menší kuličky, které roztáhneme a vložíme 1 švestku s cukrem a skořicí. Pekáček si vymažeme máslem. Buchty dáváme do pekáčku a každou ještě pomažeme máslem nebo olejem, aby se nám buchty nespojily. Necháme ještě tak 15 minut kynout. Pečeme na 180 -200 °C do zlatova.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Sliváky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Boubelinda (Verča)
- Datum vložení: 12.10.2009
- Počet porcí: 30
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Domácí pekárna
- Suroviny: 250 ml mléka, 1 žloutek, 1 lžička citronové šťávy, sůl, 400 g hladké mouky, 150 g celozrnné pšeničné mouky, 100 g cukru krupice, 1/3 kostky čerstvého droždí. Do buchet švestky, cukr krupice, skořice a na pomazání máslo nebo olej.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na sliváky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Sliváky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Sliváky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|