|
Recept na Slezské vepřové rolované koleno
Recept na Slezské vepřové rolované koleno je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Slezské vepřové rolované koleno budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 vepřové větší koleno, sůl, pepř, kmín, grilovací koření, červená paprika, hořčice, česnek(asi 5 stroužků), 3 velké cibule, 1/4l světlého a 1/4 l tmavého piva, potravinářský motouz..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Slezské vepřové rolované koleno
Recept na Slezské vepřové rolované koleno: Koleno si vykostíme, pořádně rozklepeme na plát, který posolíme, potřeme hořčicí a vmasírujeme do masa. Pak nakrájíme česnek na plátky, 1 a půl cibule na půlkolečka, nasypeme na plát a dobře svineme, převážeme motouzem. Roládu okmínujeme, posypeme grilovacím kořením, paprikou, vložíme do pekáče a zasypeme zbytkem cibule. Podlejeme oběma pivy a dusíme pod poklicí zhruba hodinu. Pak odkryjeme, opět můžeme dolít pivo, pomalu asi ještě 45 minut dopékáme, podléváme výpekem. Nejlépe, když koleno pečeme den předem, lépe se sundává motouz a lépe se také krájí. Příloha-bramborový knedlík, můžeme podávat kysané bílé, i červené zelí, popřípadě obojí.
Poznámka k receptu na Slezské vepřové rolované koleno: Recept je z restaurace Valentino, celý ho zrealizoval můj syn, já jsem indisponovaná. Vím, že je tady podobný recept od Hanky, není však zcela totožný a jak řekli naši šéfové, i malinká změna může mít dost podstatný vliv na konečný výsledek.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Slezské vepřové rolované koleno, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Jana Remkova
- Datum vložení: 09.10.2009
- Počet porcí: 4-6 porcí
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 1 vepřové větší koleno, sůl, pepř, kmín, grilovací koření, červená paprika, hořčice, česnek(asi 5 stroužků), 3 velké cibule, 1/4l světlého a 1/4 l tmavého piva, potravinářský motouz.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na slezské vepřové rolované koleno,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Slezské vepřové rolované koleno - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Slezské vepřové rolované koleno
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|