RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Slepička nebo kohout z kynutého těsta

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Slepička nebo kohout z kynutého těsta, recepty Slepička nebo kohout z kynutého těsta, Slepička, nebo, kohout, kynutého, těsta


Recept na Slepička nebo kohout z kynutého těsta

Recept na Slepička nebo kohout z kynutého těsta je zařazen v kategorii zdobení. K přípravě Slepička nebo kohout z kynutého těsta budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Jakékoliv sladké nebo slané kynuté těsto zhruba z 300 - 400 g mouky. Já dělala ze 400 g, ale slepice je opravdu hodně velká. Použila jsem : 400 g hladké mouky, 1,5 lžičky soli, 20 g rozpuštěného vlahého sádla, zhruba 250 g(ml) vlažné vody - dle potřeby, půl lžičky cukru, 15 g čerstvého droždí a na potření povrchu 1 vejce a různá semínka - mák, sezam, len a na oko jedno dýňové..

Slepička nebo kohout z kynutého těsta
Zvětšit obrázek

Recept na Slepička nebo kohout z kynutého těsta

Recept na Slepička nebo kohout z kynutého těsta:
Kynuté těsto si připravíme buď v domácí pekárně - dolů voda a sádlo, pak mouka smíchaná se solí a nahoru cukr a rozdrobené droždí. Program Těsto. Nebo zaděláme klasicky, mouku smícháme se solí, přidáme vlahý rozpuštěný tuk, kvásek, zbytek vody a vypracujeme těsto. Kvásek si připravíme tak, že odebereme trochu z už odvážené vlažné vody, přidáme lžíci mouky, cukr, droždí, zamícháme, přikryjeme utěrkou a necháme vzejít. Těsto necháme vykynout, vyklopíme na vál, propracujeme a rozdělíme na díly. Nejprve oddělíme kousek těsta na zobák a hřebínek a pak zbytek rozdělíme na 5 dílů, dva z nich budou trošku větší. Z dílů na tělíčko vypracujeme bochánky a z těch pak uděláme zhruba 50 cm dlouhé hady - nevím jak to lépe nazvat :-)) Na pečící plech si dáme teflonovou fólii nebo papír na pečení a z rozválených dílků tvoříme a kompletujeme opeřence. Bude přes celý plech a snažíme se udělat tělo co jak nejdelší. Pak upravíme hlavu, přidáme zobák, hřebínek - spoje na hlavě navlhčíme velmi mírně vodou a necháme kynout. Pak potřeme rozkvedlaným vajíčkem, uděláme oko a dozdobíme semínky dle vlastní fantazie. V původním receptu bylo jiné těsto a mělo se jednat o kohouta, ale to bych musela udělat delší krk. Prostě podařila se mi slepička a i ta by měla mít delší tenký krk :-)) Dělala jsem dnes už po druhé, prvním výtvorem se chlubit nemůžu :-)) a i teď mám zase nedostatky. Ale někdo bude určitě šikovnější a využije např.pro děti nebo na Velikonoce. Půjdou udělat určitě i menší.

Poznámka k receptu na Slepička nebo kohout z kynutého těsta:
Nápad není můj, zdroj postupu je: Kotlet.tv Podrobný návod jak připravit kynuté těsto: http://www.toprecepty.cz/recept/24963-jak-na-vyrob... Mám vyzkoušené i sladké těsto podle tohoto receptu, dělala jsem II. verzi bez žloutků. Na jednu slepici jsem použila 400 g těsta a uvedené množství vyjde na 4 kusy. http://www.toprecepty.cz/recept/2175-kynute-testo-...

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Slepička nebo kohout z kynutého těsta, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Merylas
  • Datum vložení: 07.05.2012
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Zdobení
  • Suroviny: Jakékoliv sladké nebo slané kynuté těsto zhruba z 300 - 400 g mouky. Já dělala ze 400 g, ale slepice je opravdu hodně velká. Použila jsem : 400 g hladké mouky, 1,5 lžičky soli, 20 g rozpuštěného vlahého sádla, zhruba 250 g(ml) vlažné vody - dle potřeby, půl lžičky cukru, 15 g čerstvého droždí a na potření povrchu 1 vejce a různá semínka - mák, sezam, len a na oko jedno dýňové.
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na slepička nebo kohout z kynutého těsta, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Slepička nebo kohout z kynutého těsta - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Slepička nebo kohout z kynutého těsta

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist