|
Recept na Šlehačkovo-ovocný řez
Recept na Šlehačkovo-ovocný řez je zařazen v kategorii moučníky - Řezy.
K přípravě Šlehačkovo-ovocný řez budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Piškot: 4 vejce 20 dkg moučkového cukru 20 dkg polohrubé mouky ½ sáčku prášku do pečiva 10 lžic oleje 8 lžic horké vody špetka soli k bílkům Ovocný krém: 2 větší jablka 2 větší banány 2 pomeranče (lze nahradit mandarinkami čerstvými nebo kompotovanými) 4 lžíce krystal.cukru (použila jsem třtinový) 20 dkg másla, 1 lžíce rumu, citron.šťáva 2 šlehačky Rama Cremefine (nebo 40% šlehačky) 1 sypká šlehačka v prášku (nebo jiný práškový ztužovač šlehačky) citron.šťáva na pokropení piškotu.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Šlehačkovo-ovocný řez
Recept na Šlehačkovo-ovocný řez: 1) Piškot: Bílky se špetkou soli vyšleháme do tuhého sněhu. Žloutky šleháme s cukrem do pěny, potom postupně zašleháme olej a horkou vodu a šleháme. Ještě nám směs šleháním pěkně nabude. Nakonec zlehka přes síto přimícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Pečeme v předehřáté troubě asi 30-35min. při 160st. Špejlí píchneme několikrát nejlépe doprostřed formy a musí být suchá. 2) Během pečení si přichystáme ovocný krém: jablka+banány nastrouháme a pokropíme citron.šťávou. Oloupané pomeranče/mandarinky nakrájíme najemno (já jsem použila kompotované-1 plechovku). Na pánvi rozpustíme cukr do karamelu, do hotového vmícháme lžíci másla a ovoce. Dusíme chvíli, než se odpaří veškerá šťáva (netrvá to dlouho…), odstavíme, přidáme zbytek másla, rum, citron.šťávu podle své chuti a mícháme, až se máslo řádně rozpustí. Krém dáme stranou trochu vychladnout (díky máslu bude ovocný krém pevnější) 3) Vyšleháme obě šlehačky s cukrem a ztužovačem dotuha (trochu hotové šlehačky si nezapomeneme odložit na závěrečné zdobení) 4) Vychladlý korpus jednou prořízneme, pokapeme citron. šťávou, potřeme šlehačkou a přiklopíme horní díl zpět. Mírně zatlačíme. Nahoru naneseme vychladlý ovocný krém (i když se Vám bude zdát krému hodně, dejte všechen – čím vyšší vrstva, tím lepší) a ozdobíme. Dáme vychladit do lednice. Min. na 3 hodiny, nebo přes noc – krém ztuhne hned, ale záleží, jak se Vám podaří našlehat šlehačku. Mě se moc nedařilo – použila jsem 40% místo oblíbené Cremefine a byla řidší, tak jsem krájela až druhý den.
Poznámka k receptu na Šlehačkovo-ovocný řez: Tato náplň je výborná i jako horká do palačinek (ale másla stačí v tomto případě je 1-2 lžíce na rozmíchání karamelu)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Šlehačkovo-ovocný řez, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: jahoda
- Datum vložení: 22.05.2012
- Počet porcí: dortová forma Ø 26cm
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Řezy
- Suroviny: Piškot: 4 vejce 20 dkg moučkového cukru 20 dkg polohrubé mouky ½ sáčku prášku do pečiva 10 lžic oleje 8 lžic horké vody špetka soli k bílkům Ovocný krém: 2 větší jablka 2 větší banány 2 pomeranče (lze nahradit mandarinkami čerstvými nebo kompotovanými) 4 lžíce krystal.cukru (použila jsem třtinový) 20 dkg másla, 1 lžíce rumu, citron.šťáva 2 šlehačky Rama Cremefine (nebo 40% šlehačky) 1 sypká šlehačka v prášku (nebo jiný práškový ztužovač šlehačky) citron.šťáva na pokropení piškotu
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Šlehačkovo-ovocný řez,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Šlehačkovo-ovocný řez - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Šlehačkovo-ovocný řez
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|