|
Recept na Šlehačkové bochánky
Recept na Šlehačkové bochánky je zařazen v kategorii domácí pekárna.
K přípravě Šlehačkové bochánky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Těsto: 150 ml vlažného mléka, 250 g majonézy, 4 lžíce cukru, 1 vejce, 30 g droždí, 500 g mouky (půl na půl hladká s polohrubou, 1/2 lžičky skořice, špetka soli, žloutek na potření Náplň: 1 vanilkový cukr, cukr moučka dle chuti, 2 trvanlivé šlehačky..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Šlehačkové bochánky
Recept na Šlehačkové bochánky: Do pekárny dáme vše kromě žloutku na potření v uvedeném pořadí. Program Těsto. Vykynuté těsto rozdělíme na stejné dílky, vytvoříme malé bochánky, položíme na plech vyložený papírem na pečení, potřeme žloutkem, ještě asi 10 minut necháme kynout a upečeme. Vychladlým bochánkům odkrojíme pokličku a vydlabeme je. Šlehačky ušleháme s oběma cukry do tuha, lehce do nich vmícháme vydlabané rozdrobené vnitřky z bochánků a lžičkou naplníme zpět. Přiklopíme "pokličkou", pocukrujeme a podáváme.
Poznámka k receptu na Šlehačkové bochánky: Tento recept kdysi prozradil v nějakém časopise Jan Hrušínský jako rodinný recept. Já jsem ponechala nápad naplnit bochánky šlehačkou. Těsto mám raději toto, je krásně vláčné.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Šlehačkové bochánky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: zizala
- Datum vložení: 17.03.2009
- Počet porcí: 25 ks
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Domácí pekárna
- Suroviny: Těsto: 150 ml vlažného mléka, 250 g majonézy, 4 lžíce cukru, 1 vejce, 30 g droždí, 500 g mouky (půl na půl hladká s polohrubou, 1/2 lžičky skořice, špetka soli, žloutek na potření Náplň: 1 vanilkový cukr, cukr moučka dle chuti, 2 trvanlivé šlehačky.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Šlehačkové bochánky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Šlehačkové bochánky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Šlehačkové bochánky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|