|
Recept na Slaný silvestrovský koláč
Recept na Slaný silvestrovský koláč je zařazen v kategorii slané pečivo.
K přípravě Slaný silvestrovský koláč budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
600 g hladkej múky cca 400 - 450 ml mlieka 20 g čerstvého droždia 1 KL cukru 2 KL soli 200 g kyslej smotany cca 200 g údenej kvalitnej klobásy 125 g bryndze 100 g bravčovej masti, príp. masla (ja som dala husaciu masť) 5 PL oleja na potretie 1 rozšľahané vajíčko na posyp sezam, mak alebo ľanové semienko.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Slaný silvestrovský koláč
Recept na Slaný silvestrovský koláč: Z trochu vlažného mlieka, cukru a droždia a 1 PL múky spravíme kvások, cca 30 minút necháme v teple. Masť roztopíme, zmiešame s olejom. Bryndzu zmiešame s kyslou smotanou a na drobne pokrájanou klobásou. V nádobe spracúvame s ostatným mliekom múku, soľ, kvások. Mlieko pridávame po častiach, aby sme mohli s cestom dobre pracovať, možno nespotrebujeme celé množstvo. Nenecháme kysnúť, ale okamžite rozdelíme na 3 bochníky, každý rozváľame na tenko, cca 2-3 mm. Snažíme sa o 3 rovnako veľké obdĺžniky, silno múčime. Prvú tenkú placku potrieme zmesou masti a oleja. Priložíme druhú placku, rozotrieme bryndzovo klobásovo smotanovú zmes. Prikryjeme treťou plackou, ktorú zas natrieme zmesou oleja a masti (masla). Potom pristúpime k prekladaniu - tretinu zľava do prava, potom tretinu sprava do ľava. Na koniec prehneme ešte v strede. Prenesiem na peč. papier - silikónovú podložku, na plech. Mierne rukami pritlačíme, potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme napr. sezamom. Na plechu pokrájame - na štvorce, veľkosť ako chceme, napr. ja som mala 15 častí. Až teraz necháme kysnúť- asi 45 minút. Rozohrejeme rúru, pečieme v rúre pri 200 stupňov, po 10 minútach stlmíme na 180 stupňov. Prípadne sa riadime každý podľa svojich skúseností s vlastnou rúrou. Celkovo pečieme asi 25 -30 minút. Po upečení a miernom schladnutí rozoberieme - podľa krájania pred kysnutím.
Poznámka k receptu na Slaný silvestrovský koláč: Chutí vlažné aj studené, koláč je šťavnatý, žiadna dusivka, lístkuje. Doporučujem klobásu krájať na veľmi drobno a použiť kvalitnú pikantnú údenú klobásu. Smotanovo bryndzovú zmes nie je potrebné prichucovať, bryndza je slaná, koreniny z klobásy zaistia ostatné. Použila som klobásu, ale myslím, že by bola dobrá aj lovecká saláma, alebo niečo podobné, k čomu sa hodí chuť bryndze. Inšpirovala som sa zahraničnými stránkami.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Slaný silvestrovský koláč, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: magdalenka
- Datum vložení: 16.02.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Slané pečivo
- Suroviny: 600 g hladkej múky cca 400 - 450 ml mlieka 20 g čerstvého droždia 1 KL cukru 2 KL soli 200 g kyslej smotany cca 200 g údenej kvalitnej klobásy 125 g bryndze 100 g bravčovej masti, príp. masla (ja som dala husaciu masť) 5 PL oleja na potretie 1 rozšľahané vajíčko na posyp sezam, mak alebo ľanové semienko
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na slaný silvestrovský koláč,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Slaný silvestrovský koláč - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Slaný silvestrovský koláč
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|