RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Sladká uzená žebírka z Kansas City

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Sladká uzená žebírka z Kansas City, recepty Sladká uzená žebírka z Kansas City, Sladká, uzená, žebírka, Kansas, City


Recept na Sladká uzená žebírka z Kansas City

Recept na Sladká uzená žebírka z Kansas City je zařazen v kategorii grilování. K přípravě Sladká uzená žebírka z Kansas City budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
suroviny: 4 pláty žebírek z boku (cca 3 kg) 6 hrnků jablečného moštu (džusu) 1/3 hrnku základní směsi koření barbecue 3 hrnky omáčky barbecue --------------------------------- náčiní: gril s víkem a teploměrem (weber a podobné) grilovací brikety kleště rukavice mop (štětec) -------------------- základní směs koření barbecue 1/4 hrnku hnědého cukru (nerafinovaný) !!!!NE TŘTINOVÝ!!!! 1/4 hrnku sladké mleté papriky 3 lžíce černého mletého pepře 3 lžíce hrubé mořské soli 2 lžičky česnekového prášku 2 lžičky cibulového práčku 1 lžička kajenského pepře (čili) všechny suroviny koření důkladně promíchat --------------------------------------- základní omáčka barbecue 2 hrnky kečupu 1/4 hrnku jablečného moštu 1/4 hrnku worčestrové omáčky 1/4 hrnku hnědého cukru 2 lžíce melasy 2 lžíce hořčice 1 lžíce tabasca 1 lžíce základní grilovací smesi koření barbecue 1/2 lžičky černého pepře vše promíchat a povařit 10 - 15 minut až to zhoustne.

Sladká uzená žebírka z Kansas City
Zvětšit obrázek

Recept na Sladká uzená žebírka z Kansas City

Recept na Sladká uzená žebírka z Kansas City:
Žebra očistit (stáhnout blánu) a dát do velkého pekáče. Poté žebra zalít jablečným moštem a dát do lednice na 2 hodiny odpočinout. Žebra osušit a obalit ve smesi koření barbecue a nechat hodinu marinovat v lednici. Mošt v kterém jsme marinovali žebra si schováme na potírání při grilování aby se žebra nevysušila. Po namarinování žeber si připravíme gril na dřevěné uhlí (plynový, elektrický atd.) Rozpálíme gril na teplotu cca 140 °C a žebra umístíme na očištěný rošt, nebo do stojanu na žebírka. Grilujeme nepřímou metodou to znamená že žebírka jsou uprostřed a uhlíky postranách uprostřed na dolním roštu máme misku z alobalu na případný odkapávající tuk. Grilujeme cca dohromady 3 hodiny každou půl hodinu žebírka potíráme moštěm, aby se nevysušila a každou hodinu doplňujeme brikety a štepky na uzení. Asi 20 minut před koncem grilování potřeme žebra omáčkou barbecue.

Poznámka k receptu na Sladká uzená žebírka z Kansas City:
melasa se dá sehnat ve zdravé výživě nebo objednat v lékarně sušená cibule a sušený česnek se dá sehnat na internetu například na profikoreni.cz Chce to odhodlání a výdrž, ale stojí to za to.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Sladká uzená žebírka z Kansas City, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: volhpe1 (Petr)
  • Datum vložení: 03.08.2014
  • Počet porcí: 5
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Grilování
  • Suroviny: suroviny: 4 pláty žebírek z boku (cca 3 kg) 6 hrnků jablečného moštu (džusu) 1/3 hrnku základní směsi koření barbecue 3 hrnky omáčky barbecue --------------------------------- náčiní: gril s víkem a teploměrem (weber a podobné) grilovací brikety kleště rukavice mop (štětec) -------------------- základní směs koření barbecue 1/4 hrnku hnědého cukru (nerafinovaný) !!!!NE TŘTINOVÝ!!!! 1/4 hrnku sladké mleté papriky 3 lžíce černého mletého pepře 3 lžíce hrubé mořské soli 2 lžičky česnekového prášku 2 lžičky cibulového práčku 1 lžička kajenského pepře (čili) všechny suroviny koření důkladně promíchat --------------------------------------- základní omáčka barbecue 2 hrnky kečupu 1/4 hrnku jablečného moštu 1/4 hrnku worčestrové omáčky 1/4 hrnku hnědého cukru 2 lžíce melasy 2 lžíce hořčice 1 lžíce tabasca 1 lžíce základní grilovací smesi koření barbecue 1/2 lžičky černého pepře vše promíchat a povařit 10 - 15 minut až to zhoustne
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na sladká uzená žebírka z kansas city, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Sladká uzená žebírka z Kansas City - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Sladká uzená žebírka z Kansas City

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist