|
Recept na Škvarkový štrúdlík
Recept na Škvarkový štrúdlík je zařazen v kategorii moučníky - záviny, rolády.
K přípravě Škvarkový štrúdlík budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500 g hladké mouky, 180 g cukru, 500 g škvarků (nasekané, nebo namleté), 3 žloutky, mléko (cca 2 dcl), prášek do pečiva, 1 vejce na potření, pikantní zavařenina - brusinková, rybízová, šípková, ale i meruňková - prostě spíš kyselejší až trochu trpčí chuti.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Škvarkový štrúdlík
Recept na Škvarkový štrúdlík: Ze všech surovin vypracujeme hladké, nelepivé těsto, mléko přiléváme tak, aby těsto nebylo mazlavé. Necháme 30 min. odpočinout, pak vyválíme placku vysokou asi 1 cm. Potřeme oblíbenou pikantní zavařeninou, stočíme do závinu. Potřeme rozšlehaným vejcem a pomalu! pečeme v troubě vyhřáté asi na 150°- 160°C asi 35 min. Nejlepší je po odležení druhý den (tedy, pokud vydrží)
Poznámka k receptu na Škvarkový štrúdlík: Tohle jsem milovala jako prcek, naši to dělali vždycky po zabíjačce z úplně čerstvých škvarků, ta chuť ;-) a dlouho nedělala, takže upeču a určitě ho zkuste taky
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Škvarkový štrúdlík, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: spagetka
- Datum vložení: 01.01.2010
- Počet porcí: 8 porcí
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Záviny, rolády
- Suroviny: 500 g hladké mouky, 180 g cukru, 500 g škvarků (nasekané, nebo namleté), 3 žloutky, mléko (cca 2 dcl), prášek do pečiva, 1 vejce na potření, pikantní zavařenina - brusinková, rybízová, šípková, ale i meruňková - prostě spíš kyselejší až trochu trpčí chuti
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Škvarkový štrúdlík,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Škvarkový štrúdlík - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Škvarkový štrúdlík
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|