|
Recept na Škvarkový kapusťák
Recept na Škvarkový kapusťák je zařazen v kategorii bezmasá jídla.
K přípravě Škvarkový kapusťák budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 hlávka kapusty cca 1kg 300g polohrubé mouky škvarků dle libosti 2 vejce + 1 na potření drcený kmín, majoránka, pepř 3-4 stroužky česneku sůl sádlo na vymazání.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Škvarkový kapusťák
Recept na Škvarkový kapusťák: Kapustu si nakrájíme na nudličky a asi 3 minuty ji necháme povařit ve vroucí osolené vodě. Slijeme, vodu si uschováme a kapustu necháme zchladnout. Poté k ní přidáme škvarky, utřený česnek, mouku, vejce, okořeníme a dosolíme. Smícháme, přilijeme trochu uchované vody. Konzistence by měla být o něco hustší než na bramborák. Směs vlijeme na sádlem vymazaný plech, uhladíme a dáme péci na cca 40 minut do vyhřáté trouby na 180-200C. Když povrch zpevní, potřeme jej rozšlehaným vajíčkem. Opečeme dozlatova. Necháme trochu zchladnout, nakrájíme a podáváme nejlépe s kysaným zelím nebo okurkou.
Poznámka k receptu na Škvarkový kapusťák: Já jsem dělala z poloviční dávky a množství vyšlo na koláčovou formu.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Škvarkový kapusťák, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: větší plech
- Datum vložení: 30.11.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Bezmasá jídla
- Suroviny: 1 hlávka kapusty cca 1kg 300g polohrubé mouky škvarků dle libosti 2 vejce + 1 na potření drcený kmín, majoránka, pepř 3-4 stroužky česneku sůl sádlo na vymazání
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Škvarkový kapusťák,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Škvarkový kapusťák - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Škvarkový kapusťák
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|