|
Recept na Škvarkovo-bramborový chleba
Recept na Škvarkovo-bramborový chleba je zařazen v kategorii domácí pekárna.
K přípravě Škvarkovo-bramborový chleba budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
260 ml vlažné vody, 420 g hladké mouky, 80 g žitné jemně mleté chlebové mouky, lžíce mletého kmínu, lžička celého kmínu,lžíce octa, 170 g den předem uvařených brambor ve slupce, typem nejlépe na bramborovou kaši, 2,5 lžičky soli, lžička cukru, 25 dkg škvarků,nakrájených na kousky, sušený česnek, pažitka /nemusí být/, 25 g čerstvého droždí..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Škvarkovo-bramborový chleba
Recept na Škvarkovo-bramborový chleba: Do pekárny nalijeme odměřené množství vody. Přidáme ocet, sůl, mletý kmín, celý kmín, obě mouky, nastrouhané brambory najemno, cukr, droždí a mletý česnek . Zapneme program těsto. Pár minut před koncem hnětení přidáme nakrájené škvarky a pažitku. Necháme vykynout. Ošatku si pomoučíme hladkou moukou a vykynuté těsto do ní vložíme. Necháme opět kynout /cca 15 minut/. Mezitím si nahřejeme troubu na 230 st, dospodu dáme kastrolek s horkou vodou. Až je trouba předehřátá, tak těsto z ošatky překlopíme na plech vyložený pečícím papírem a ihned vložíme do trouby. Plech je uprostřed. Pečeme na plný výkon 10 minut, poté zvolníme na 180-190 st. a pečeme dalších 40 minut. Během pečení 2x-3x pokropíme vodou. Upečený chleba přesuneme na mřížku, kde ho necháme vystydnout.
Poznámka k receptu na Škvarkovo-bramborový chleba: Samozřejmě chléb můžeme připravit i bez pekárny :-) Chlebíček měl vždy úspěch. Dá se jíst jenom tak, bez ničeho. Pečení chlebů, rohlíků, housek, atd. už asi není in, receptů je tady velmi mnoho, ale možná se tento recept pro někoho stane inspirací a pochutná si tak, jako my:-) Chleba je dlouho vláčný.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Škvarkovo-bramborový chleba, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: BILKOVAI (Iveta Bílková)
- Datum vložení: 29.12.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Domácí pekárna
- Suroviny: 260 ml vlažné vody, 420 g hladké mouky, 80 g žitné jemně mleté chlebové mouky, lžíce mletého kmínu, lžička celého kmínu,lžíce octa, 170 g den předem uvařených brambor ve slupce, typem nejlépe na bramborovou kaši, 2,5 lžičky soli, lžička cukru, 25 dkg škvarků,nakrájených na kousky, sušený česnek, pažitka /nemusí být/, 25 g čerstvého droždí.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Škvarkovo-bramborový chleba,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Škvarkovo-bramborový chleba - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Škvarkovo-bramborový chleba
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|